Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 11 2014

Γιατί βουλιάζει το υδατοδρόμιο στον Πειραιά

Γιατί βουλιάζει το υδατοδρόμιο στον Πειραιά

Ιδιαίτερα περιορισμένο, αν όχι ανύπαρκτο, όπως λένε κάποιοι, είναι το ενδεχόμενο λειτουργίας υδατοδρομίου στην περιοχή της Ακτής Βασιλειάδη, στον χώρο του ΟΛΠ στον Πειραιά, όπως είχε προταθεί σχεδόν έναν χρόνο νωρίτερα.

Το σχέδιο... βουλιάζει, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν αντιδράσεις από την πλευρά κάποιων ακτοπλόων, οι οποίες θα βαρύνουν στη λήψη της τελικής απόφασης.

Οι ακτοπλόοι ουδέποτε είδαν με καλό μάτι τη δραστηριοποίηση των υδροπλάνων αφού τα θεωρούν ανταγωνιστικά. Οι τελικές αποφάσεις ακόμη δεν έχουν ληφθεί, ωστόσο όσοι γνωρίζουν από κοντά τη διαδικασία υποστηρίζουν ότι το σχέδιο έχει ναυαγήσει.

Η πρόταση να δημιουργηθεί υδατοδρόμιο στην Ακτή Βασιλειάδη είχε γίνει δεκτή ιδιαίτερα θετικά από τους επενδυτές στα υδροπλάνα, παρά το «στραπάτσο» των περασμένων χρόνων.

Η περιοχή του Πειραιά ή το Φάληρο ,το οποίο επίσης διεκδικούσαν οι φορείς των υδροπλάνων, έχει μόνο πλεονεκτήματα, αφού είναι εύκολα προσβάσιμη από το μεγαλύτερο τμήμα του Λεκανοπεδίου εξασφαλίζοντας εμπορική επιτυχία για το εγχείρημα.

Τώρα βέβαια αν το υδατοδρόμιο της Αττικής πάρει δυσμενή μετάθεση για την... παραμεθόριο του νομού ίσως αυτό να σημαίνει πως δεν θα το δούμε ούτε φέτος το καλοκαίρι.

Οι επενδυτές πάντως αυτήν τη φορά εμφανίζονται αποφασισμένοι να προχωρήσουν μόνο αν υπάρχουν διασφαλίσεις ότι το εγχείρημα δεν θα υπονομευθεί εκ των έσω.

Όπως έγινε μερικά χρόνια νωρίτερα...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v