Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 17 2014

O OTE και η option για το 10% του Δημοσίου

O OTE και η option για το 10% του Δημοσίου

Το μύθο του τσομπανόσκυλου με το λύκο αρχίζει να θυμίζει η υπόθεση της αγοράς από την Deutsche Telecom του 10% του ΟΤΕ που ελέγχει το Δημόσιο (6%) και το ΙΚΑ (4%).

Το θέμα επανέρχεται στην επικαιρότητα το τελευταίο διάστημα, παρότι υπήρξε διάψευση από την πλευρά του γερμανικού ομίλου. Ετσι, το ερώτημα είναι αν υπάρχει καπνός χωρίς… φωτιά.

Από την πλευρά του Δημοσίου μια τέτοια εξέλιξη μοιάζει ευπρόσδεκτη. Αλλωστε με κεφαλαιοποίηση πάνω από τα 6 δισ. ευρώ η πώληση του πακέτου θα μπορούσε να δώσει μεγάλη «ανάσα» στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων.

Ερώτημα ωστόσο αποτελεί η στάση των Γερμανών, οι οποίοι, πάντως, φαίνεται πως «πιστεύουν» πολύ την ελληνική θυγατρική τους. Γι’ αυτό άλλωστε προωθούν επενδύσεις 1,2 δισ. ευρώ.

Για τις προθέσεις τους, όμως, τηρούν σιγή ιχθύος. «Κανένα σχόλιο» απάντησαν πηγές τόσο από την Deutsche Telekom, όσο και από τον ΟΤΕ όταν κλήθηκαν από το Euro2day.gr να σχολιάσουν το θέμα. Πηγές του Οργανισμού αρνήθηκαν να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο σημειώνοντας ότι είναι ένα ζήτημα που αφορά αποκλειστικά τους μετόχους.

Από την πλευρά της Deutsche Telecom πηγές σημείωναν χθες ότι πάγια τακτική είναι να μην σχολιάζονται δημοσιεύματα τα οποία αναφέρονται στον όμιλο.

Στο ταμπλό πάντως η μετοχή κάνει θραύση με άνοδο 46% τους τελευταίους τρεις μήνες…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v