Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 20 2006

To ”παιδί-θαύμα” και τα βάσανα στο NASDAQ

Σοβαρότατα προβλήματα φαίνεται ότι αντιμετωπίζει το ”παιδί-θαύμα” του ελληνικού εφοπλισμού (όπως πολλοί τον αποκάλεσαν λόγω του νεαρού της ηλικίας του), ο κ. Ευάγγελος Πιστιόλης, σε σχέση με την εισηγμένη στο NASDAQ εταιρία του, την TOP Τankers.

Δεν είναι μόνο η πτώση της τιμής της μετοχής από τα πάλαι ποτέ 24 δολάρια σε κάτι λιγότερο από… 5 δολάρια (πτώση της τάξεως του 80% σε μια ανοδική περίοδο των αγορών), ούτε τα αποτελέσματα του γ΄ τριμήνου που κατέληξαν σε ζημίες 11 εκατ. δολαρίων.

Αυτά είναι ίσως τα… λιγότερα για τον κ. Ευάγγελο Πιστιόλη, βασικό μέτοχο, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της TOP Tankers (ο οποίος, παρεμπιπτόντως, μέσω του πατέρα του Ιωάννη, έχει και μετοχική σχέση με την εισηγμένη στο Χ.Α. κατασκευαστική εταιρία ΑΘΗΝΑ).

Διότι μέχρι και χθες μετρήσαμε όχι μία, όχι δύο, αλλά… οκτώ (αριθμητικώς… 8) διαφορετικές ανακοινώσεις από ισάριθμα μεγάλα δικηγορικά γραφεία των Ηνωμένων Πολιτειών, που αναγγέλλουν την κατάθεση ”μαζικών αγωγών”, class action lawsuits, όπως λέγονται στο αμερικανικό δίκαιο.

Οι οποίες στρέφονται εναντίον της TOP Tankers και των στελεχών της, με βαρύτατες κατηγορίες για παραπλάνηση του επενδυτικού κοινού και ”φούσκωμα” των λογιστικών καταστάσεων, για εξαγορές που επέτρεψαν όφελος σε insiders, κι άλλα εξίσου δυσάρεστα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v