Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 30 2014

Σφηνάκια για ΕΥΠΡΟ, Κοντομηνά-ΤΤ και Καρέλια

Σφηνάκια για ΕΥΠΡΟ, Κοντομηνά-ΤΤ και Καρέλια

Τ.Τ. - ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ: Την πρώτη μικρή νίκη του επί της πλευράς Κοντομηνά πέτυχε η Eurobank.

Πρόσφατα, το Εφετείο Αθηνών έκανε δεκτή την αίτηση αναστολής της απόφασης του διαιτητικού δικαστηρίου που υποχρέωνε το τότε Τ.Τ. και νυν Eurobank να καταβάλει ένα αξιοσέβαστο ποσό στην DEMCO του Δ. Κοντομηνά για την Post Credit.

Μετά την αποδοχή της αίτησης αναστολής έπεται η εκδίκαση στις αρχές Απριλίου της αγωγής ακύρωσης του διαιτητικού δικαστηρίου.

Τόσο η αγωγή ακύρωσης, όσο και η αίτηση αναστολής υποβλήθηκαν τον περασμένο Σεπτέμβριο από την τότε διοίκηση του Τ.Τ. και η διαδικασία συνεχίσθηκε από τη Eurobank ως διάδοχος μετά την απορρόφηση του νέου Τ.Τ.

 

EUROBANK PROPERTIES: Η απόφασή της να διανείμει μέρισμα για τη χρήση του 2013 συνιστά και την τυπική επιστροφή της στον... ιδιωτικό τομέα καθώς και οδηγό για όλες τις προς πώληση χρηματοοικονομικές θυγατρικές τραπεζών.

Με βάση τη συμφωνία μετόχων μεταξύ Eurobank και Fairfax, η DG Comp αποδέχθηκε τον ιδιωτικό χαρακτήρα της Eurobank Properties.

Έτσι, παρότι η Eurobank συνεχίζει να την ενοποιεί καθώς βάσει της συμφωνίας μετόχων ελέγχει το management, η αναγνώριση του ιδιωτικού χαρακτήρα της εταιρείας επιτρέπει τη διανομή μερίσματος.

Το ίδιο μοντέλο ακολουθείται στην Πανγαία και θα υιοθετηθεί και σε άλλες θυγατρικές του χρηματοοικονομικού τομέα που θα περάσουν σε χέρια ιδιωτών, αλλά θα συνεχίσουν να ενοποιούνται για μερικά χρόνια από τις τράπεζες.

 

ΚΑΡΕΛΙΑΣ: Με αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 14,5%, άνοδο των EBITDA κατά 13,5% και μικρή πτώση των καθαρών κερδών στα 40 εκατ. ευρώ έκλεισε το 2013 η Καπνοβιομηχανία Καρέλια.

Τα ίδια κεφάλαια στις 31/12/2013 έφθαναν στα 281,353 εκατ. και τα ταμειακά διαθέσιμα του ομίλου στα 172,957 εκατ. όταν οι δανειακές υποχρεώσεις, βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες, παρέμειναν μηδενικές.

Στην τακτική Γ.Σ. των μετόχων θα προταθεί η διανομή μερίσματος 8,50 ευρώ, έναντι 8,52 ευρώ πέρυσι, που είναι και το μακράν υψηλότερο μέρισμα στο Χ.Α., σε απόλυτη τιμή. Η δε μερισματική απόδοση στο 3,7% υπερβαίνει τις τρέχουσες αποδόσεις των προθεσμιακών καταθέσεων...

Και κάτι ακόμα: στο τέλος του 2012 ο όμιλος απασχολούσε 497 υπαλλήλους, ενώ στο τέλος του 2013, και παρά την κρίση, οι υπάλληλοι είχαν αυξηθεί στους 534...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v