Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 11 2014

Σφηνάκια για ΔΕΗ, Alpha και Αστέρα

Σφηνάκια για ΔΕΗ, Alpha και Αστέρα

ΔΕΗ: Κρίσιμη είναι η έκδοση δύο εταιρικών ομολόγων από την Επιχείρηση καθώς το ύψος των προσφορών και η τιμολόγησή τους θα δώσουν το μέτρο της πραγματικής ζήτησης που υπάρχει για ελληνικά assets.

Αν η ΔΕΗ που διαθέτει υψηλό δανεισμό καταφέρει να αντλήσει 350 - 500 εκατ. ευρώ με επιτόκιο αρκετά καλύτερο από του Δημοσίου, μόλις μία ημέρα μετά την επάνοδο της χώρας στις αγορές, η ζήτηση για Ελλάδα θα επιβεβαιωθεί με τον καλύτερο τρόπο.

 

ALPHA BANK: Μετά το Πάσχα θα βγει στις αγορές η Alpha Bank εκδίδοντας 5ετές ομόλογο.

Η τράπεζα εξαρχής είχε δηλώσει ότι πρόθεσή της είναι να ακολουθήσει το Δημόσιο, εξέλιξη που τη δικαιώνει μετά το κουπόνι 4,75%.

 

ΑΣΤΕΡΑΣ: Κανένα νεότερο στοιχείο για την τύχη των μετοχών μειοψηφίας του Αστέρα δεν προέκυψε κατά τη χθεσινή τακτική γενική συνέλευση της εισηγμένης.

Ο εκπρόσωπος του βασικού μετόχου (Εθνική Τράπεζα), απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, δήλωσε πως είναι νωρίς για μια τέτοια απάντηση και το πρώτο βήμα είναι να συγκληθεί νέα γενική συνέλευση κατά την οποία θα αποφασιστεί η εισφορά ακίνητης περιουσίας από το ΤΑΙΠΕΔ. Τότε ίσως υπάρξει κάτι καινούριο.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, το ποσοστό των δύο μεγαλύτερων μετόχων (Εθνικής-ΤΑΙΠΕΔ) μετά την εισφορά (ΑΜΚ) θα ανέλθει γύρω στο 90%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v