Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 16 2014

Σφηνάκια για ΕΤΕ-Λάτση, Attica Bank και Μαΐλλη

Σφηνάκια για ΕΤΕ-Λάτση, Attica Bank και Μαΐλλη

ΕΤΕ-ΛΑΤΣΗΣ: Θα συμμετάσχει στην αύξηση κεφαλαίου της Εθνικής, όπως πληροφορούμεθα, η οικογένεια Λάτση.

Στις επαφές που υπήρξαν μεταξύ της διοίκησης της Εθνικής και των υφιστάμενων μεγάλων μετόχων η πλευρά Λάτση διαμήνυσε πως είναι πρόθυμη να συμμετάσχει στην ΑΜΚ με ποσό μέχρι 2,5 δισ. βάζοντας όσα θα της αναλογούσαν αν η αύξηση γινόταν με δικαίωμα προτίμησης στους παλαιούς μετόχους.

 

ΜAΪΛΛΗΣ: Η εισηγμένη θα αποτελέσει όπως όλα δείχνουν το πρώτο deal αναδιάρθρωσης που θα συμφωνήσουν οι τράπεζες.

Όπως πληροφορείται η στήλη, οι συζητήσεις μεταξύ τραπεζών και της H.I.G. Capital Partners, η οποία ελέγχει ήδη το 22,79% του μετοχικού κεφαλαίου της Μαΐλλης, βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και εκτός απροόπτου σύντομα θα υπάρξει συμφωνία.

Ο δανεισμός της ιστορικής επιχείρησης θα μειωθεί κατά περίπου 50% και το private equity θα αγοράσει ποσοστό από τις τράπεζες αποκτώντας τον έλεγχο της Μαΐλλης. 

 

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: H ΤτΕ θα καθορίσει πρακτικά το ύψος της ΑΜΚ ή του ΜΟΔ στο οποίο θα προχωρήσει η Attica Bank. Χθες κατατέθηκε το capital plan που προβλέπει εσωτερική δημιουργία κεφαλαίου από σειρά ενεργειών, το οποίο θα αξιολογηθεί από την ΤτΕ. Ανάλογα από τις δράσεις που θα κριθούν αξιόπιστες, θα βγει και ο τελικός λογαριασμός.

Η διενέργεια αύξησης κεφαλαίου ή και έκδοσης ΜΟΔ θεωρείται δεδομένη, ενώ ανοικτό είναι το ενδεχόμενο εύρεσης στρατηγικού επενδυτή που θα καλύψει το μεγαλύτερο μέρος της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v