Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 1 2002

Σημεία των (και δημοσιογραφικών) καιρών....

H απόφαση της Deutsche Bank να διακόψει προσωρινά την αναλυτική παρακολούθηση (coverage) της Alpha Bank, που πρώτο το euro2day.gr δημοσίευσε, μας έδωσε και μια άλλη διάσταση της δημοσιογραφίας, όπως ασκείται στον τόπο μας σήμερα.

Στο κείμενο που δημοσιεύσαμε, ο κλασσικός (αλλά σπάνια εμφανιζόμενος στο site μας) ηλεκτρονικός ”δαίμων του τυπογραφείου”, έβαλε ως ”στόχο” τιμής για τη μετοχή της Alpha τα 12,9 ευρώ (που ήταν η αναγραφόμενη στο πρωτότυπο κείμενο τρέχουσα τιμά της μετοχής) αντί του ορθού ”στόχου” της Deutsche Bank των 16,5 ευρώ.

Aυτό έγινε την Tρίτη το απόγευμα. Tην επόμενη μέρα (Tετάρτη πρωϊ για την ακρίβεια) ο ”δαίμων” ανακαλύφθηκε και το λάθος μας διορθώθηκε πάραυτα.

Όμως, τέσσερις ημερήσιες οικονομικές εφημερίδες και μια γνωστή οικονομική ιστοσελίδα εμφανίστηκαν στο μεταξύ με... ”ρεπορτάζ” που (αλλί, αλλί και τρισαλλί!) περιείχε το…δικό μας λάθος!

Όπερ σημαίνει, οτι η αντιγραφή πάει σύννεφο στις μέρες μας, χωρίς βεβαίως οποιαδήποτε αναφορά στην ”πηγή” της είδησης, όπως επιβάλλουν στοιχειώδεις δημοσιογραφικοί κανόνες!

Σημεία των καιρών...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v