Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 22 2014

Τα... άλλα κόλπα της Finansbank και ο «κορσές» των κεφαλαίων

Τα... άλλα κόλπα της Finansbank και ο «κορσές» των κεφαλαίων

Δυναμικά μπήκε στο internet banking η Finansbank καθώς από τον Οκτώβριο του 2012 που τοποθετήθηκε στην αγορά ως το τέλος του 2013 κατάφερε να συγκεντρώσει καταθέσεις 3 δισ. τουρκικών λιρών από 130 χιλ. και πλέον πελάτες.

Το Enpara.com της Finansbank απευθύνεται σε νέους επαγγελματίες στους οποίους, πέραν της ταχείας εξυπηρέτησης, προσφέρει ευνοϊκότερα καταθετικά επιτόκια, καθώς δεν υφίστανται κόστη που σχετίζονται με τα υποκαταστήματα.

Πρόκειται για ένα δυναμικό πελατολόγιο που επιτρέπει στη Finansbank να αντιμετωπίσει ευκολότερα τον στόχο αυτοχρηματοδότησης της ανάπτυξής της αυξάνοντας την πιστότητα του πελατολογίου της. Σημειώνεται ότι ο μέσος όρος ωρίμανσης των καταθέσεων ιδιωτών τον περασμένο Δεκέμβριο για τη θυγατρική της Εθνικής ήταν μόλις 62,5 ημέρες όπως προκύπτει από το Ενημερωτικό.

Με δεδομένο ότι οι ιδιώτες καταθέτες αποτελούν, ιστορικά, μία από τις σημαντικότερες πηγές κεφαλαίων για τη Finansbank, ο βραχυπρόθεσμος ορίζοντάς τους είναι πρόβλημα παρότι το ύψος των καταθέσεων αυξάνεται (16,3% άνοδος κατά τη διάρκεια της περσινής χρονιάς).

Στις 31/12/2013 το 52,8% των δανειακών υποχρεώσεων και των υποχρεώσεων από πιστωτικούς τίτλους της Finansbank είχε ωρίμανση χαμηλότερη του ενός έτους.

Παρότι οι τουρκικές τράπεζες υποχρεούνται να διατηρούν δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας ίσο ή υψηλότερο του 8% η τοπική κεντρική τράπεζα απαγορεύει σε τράπεζες με δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας χαμηλότερο του 12% να ανοίγουν νέα υποκαταστήματα.

Ως εκ τούτου η Finansbank που σκοπεύει περιοδικά να ανοίγει νέα υποκαταστήματα είναι υποχρεωμένη να διατηρεί δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας τουλάχιστον 12%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v