Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 27 2014

Περιστέρης: Αυξάνει η γραφειοκρατία με... απλοποίηση διαδικασιών!

Περιστέρης: Αυξάνει η γραφειοκρατία με... απλοποίηση διαδικασιών!

Η κυβέρνηση εξαγγέλλει με κάθε ευκαιρία μέτρα για τον περιορισμό της γραφειοκρατίας και την απλοποίηση της φορολογικής νομοθεσίας, αλλά οι επιχειρηματίες έχουν διαφορετική γνώμη.

«Η απλοποίηση των διαδικασιών έχει οδηγήσει σε αύξηση του φόρτου εργασίας των οικονομικών υπηρεσιών», έλεγε χθες με νόημα ο επικεφαλής του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Γιώργος Περιστέρης.

Οι αναφορές έγιναν κατά τη διάρκεια της χθεσινής γενικής συνέλευσης του ομίλου με τον κ. Περιστέρη να επισημαίνει πως οι επιχειρήσεις δυσκολεύονται από τις συχνότατες αλλαγές στη φορολογική νομοθεσία, ενώ τις περισσότερες φορές δεν έχουν περιθώριο προσαρμογής. Πρόσθεσε, μάλιστα, πως συχνά οι ρυθμίσεις αφορούν παρελθούσες χρήσεις, ενώ ακόμα περισσότερες φορές χρήζουν πολλών διαφορετικών ερμηνειών.

Ο επικεφαλής του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ μετέφερε στην ουσία τα παράπονα πολλών επιχειρηματιών, οι οποίοι υποστηρίζουν πως στην πραγματικότητα οι δεκάδες ρυθμίσεις περί απλοποίησης της φορολογικής νομοθεσίας έχουν προκαλέσει βραχυκύκλωμα στις οικονομικές διευθύνσεις των εταιρειών.

Μάλιστα, ορισμένοι εξ αυτών λένε, με διάθεση χιούμορ, πως αν συνεχιστεί η κατάθεση τέτοιων νομοθετημάτων σύντομα θα χρειαστεί ο διπλασιασμός του προσωπικού στα λογιστήρια!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v