Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 28 2007

ΔΟΜΙΚΗ: Η ενέργεια και ο γαλλικός... ”συρμός”

Η πρόσφατη είσοδος της General Electric στο μετοχικό κεφάλαιο της γαλλικής εταρείας ενέργειας Theolia δείχνει τον τρόπο με το οποίο διενεργούνται εσχάτως οι συμφωνίες στην ενέργεια.

Η General Electric στις 14 Φεβρουαρίου απέκτησε το 22% της γαλλικής ενεργειακής εταιρείας μέσω αύξησης κεφαλαίου, με παραίτηση των παλαιών μετόχων από το δικαίωμα προτίμησης.

Τι μας ενδιαφέρει θα πείτε η Theolia.

Με ρευστά στα ταμεία της, η Theolia συζητά απ’ ότι μαθαίνουμε, να ακολουθήσει το γαλλικό... συρμό και να εισέλθει στην ελληνική αγορά.

Ακούμε μάλιστα ότι έχει προβάδισμα πλέον να επιλεγεί από την Δομική Κρήτης ως ο στρατηγικός της εταίρος στην ενέργεια και στην θυγατρική της Δομική Ενεργειακή.

Το deal-εφόσον κλείσει- θα διενεργηθεί μέσω αύξησης στην Δομική Ενεργειακή με ιδιωτική τοποθέτηση από την Theolia.

O άλλος τρόπος, εξίσου διαδεδομένος ως πρακτική εσχάτως, είναι να συσταθεί νέα εταιρεία στην οποία η μεν Δομική Κρήτης θα εισφέρει την Δομική Ενέργεια, η δε Theolia τα κεφάλαια.

Το ερώτημα είναι αν θα γίνει τελικά κάτι από τα παραπάνω. Διότι εδώ και πολύ καιρό, όλο για τον ”ενεργειακό στρατηγικό” της Δομική ακούμε (με επιδράσεις και στην τιμή της μετοχής), αλλά ακόμη δεν τον έχουμε δει...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v