Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Πεμ 14 Αυγ

Οι κερδισμένοι της ΜΙΓΡΕ και η δομή της ΑΜΚ σε Αττικής

Οι κερδισμένοι της ΜΙΓΡΕ και η δομή της ΑΜΚ σε Αττικής

ΠΑΝΓΑΙΑ - ΜΙΓΡΕ:  Μέσω αύξησης κεφαλαίου με παραίτηση παλαιών μετόχων της Πανγαία, η οποία θα καλυφθεί από τους Β. Κακκαβά, Ν. Γουλανδρή και άλλους μετόχους της MIG Real Estate, διενεργείται η απόκτηση του ελέγχου της εισηγμένης από την ΑΕΕΑΠ.

Η ανταλλαγή μετοχών ίσως αποδειχθεί προσφορότερη για τους μετόχους από την πώληση.

Και αυτό γιατί ανταλλάσουν τις μετοχές MIG Real Estate με βάση την καθαρή εσωτερική αξία που διαμορφώνεται σήμερα περίπου στα 3,10 ευρώ.

ΥΓ.: Το ρίσκο βέβαια είναι με τι discount θα εισαχθούν οι μετοχές της Πανγαία στο Χ.Α.

 

TΡΑΠΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: Με δομή αντίστοιχη της Eurobank θα διενεργηθεί η αύξηση κεφαλαίου της Αττικής.

Αυτήν τη στιγμή οι 15 ενδιαφερόμενοι για τη θέση του cornerstone investor ελέγχουν την τράπεζα μέσω της διαδικασίας του data room ώστε να υποβάλουν προσφορές. Ο επενδυτής θα επιλεγεί με βάση την καλύτερη προσφερόμενη τιμή και το ύψος των κεφαλαίων που προτίθεται να βάλει στην ΑΜΚ.

Θα υπογραφεί συμφωνία με την τράπεζα και θα ακολουθήσει αύξηση κεφαλαίου με παραίτηση των παλαιών μετόχων από το δικαίωμα προτίμησης για την κάλυψη του υπολοίπου της αύξησης κεφαλαίου.

Όπως έγραψε η στήλη το ύψος της ΑΜΚ θα ξεπεράσει τα 370 εκατ. ευρώ, ώστε να καλυφθούν οι κεφαλαιακές ανάγκες της τράπεζας ακόμη και υπό το δυσμενές σενάριο της BlackRock II (434 εκατ. ευρώ).

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v