Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 13 2007

Η Προοδευτική και ο ”στρατηγικός”

Η ελληνική ταινία είναι γνωστή: Ο αδελφός συλλαμβάνει την αδελφή του συνοδευόμενη από έναν κύριο και όταν τον ρωτά ”θα την παντρευτείς, ή θα σε σκοτώσω;”, ο τελευταίος απαντά: ”Αρραβωνιάζομαι”...

Κάπως έτσι αντιδρούν και οι εισηγμένες εταιρίες: Όταν απειλείται σοβαρά η βιωσιμότητά τους, δεν αναφωνούν βέβαια ”αρραβωνιάζομαι”, αλλά ”στρατηγικός συνεταίρος”.

Για στρατηγικό συνεταίρο λοιπόν είχαν μιλήσει τα τελευταία χρόνια εταιρίες όπως η Ευρωπαϊκή Τεχνική, ο Έμπεδος, ο Μπαλάφας, η ΑΛΤΕ, ο Ξιφίας και τόσοι άλλοι, που υποχρεώθηκαν τελικά να… λάβουν την άγουσα προς τα αποδυτήρια.

Η Προοδευτική θα είναι μια περίπτωση όπως οι προηγούμενες, ή αυτή τη φορά τα πράγματα θα πάνε καλύτερα;

Ο βασικότερος μέτοχος της Προοδευτικής κ. Κούτλας (γιατί με το ποσοστό που διαθέτει, μάλλον δεν μπορεί να θεωρηθεί... βασικός) πιστεύει ότι η εισηγμένη από φέτος θα ”γράψει κέρδη”, ότι το πρόβλημα ρευστότητας θα ξεπεραστεί και ότι η όποια συμμετοχή στη Γέφυρα τελικά ρευστοποιηθεί, ”πάλι δικιά μας θα ’ναι”.

Και την άποψή του αυτή τη δικαιολόγησε κατά τη χθεσινή γενική συνέλευση, λέγοντας ότι:



Τα δύο ζημιογόνα έργα στη Ρουμανία σταμάτησαν. Το έργο στη Βουλγαρία μπορεί να είναι ζημιογόνο, αλλά θα υπάρχει αναθεώρηση τιμήματος. Το έργο με την ΑΕΓΕΚ στα Καμένα Βούρλα που κωλυσιεργούσε θα προχωρήσει. Το έργο στο Σμόκοβο εντάχθηκε στην κοινοτική χρηματοδότηση και θα τρέξει, κ.λπ.

Μακάρι όλα να πάνε καλά και η εισηγμένη να μην ακολουθήσει τελικά το παράδειγμα της συνονόματης ποδοσφαιρικής ομάδας που στο πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας καταλαμβάνει την τελευταία θέση...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v