Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 3 2014

Tips από τα αποτελέσματα εξαμήνου της Πειραιώς

Tips από τα αποτελέσματα εξαμήνου της Πειραιώς

Διαχείριση NPLs: Εξειδικευμένη αντιμετώπιση απαιτείται, σύμφωνα με την Πειραιώς για τα δάνεια σε καθυστέρηση.

Όπως σημειώνει στην αναλυτική κατάσταση αποτελεσμάτων α΄ εξαμήνου το πρόβλημα εκτιμάται ότι θα αντιμετωπισθεί αποτελεσματικά με τη σύσταση των εσωτερικών υπερδιευθύνσεων από τις τράπεζες και την επανεκκίνηση της οικονομίας.

Ως εκ τούτου δεν βλέπει κίνδυνο ανακοπής της πορείας ανάκαμψης της οικονομίας από τα μη εξυπηρετούμενα.

Διπλωματικό, αλλά ουσιώδες μήνυμα σε όσους κόπτονται για οριζόντιες λύσεις, με ξένα... κόλυβα.

Λοιπά έσοδα εκμετάλλευσης: Κατά τη διάρκεια του β΄ τριμήνου εμφάνισε στα λοιπά έσοδα εκμετάλλευσης κέρδος 144 εκατ. ευρώ από την αντικατάσταση με ΜΟΔ ενός εκ των δύο αποκτηθέντων δανείων εταιρειών του ομίλου MIG έναντι συνολικού τιμήματος 165 εκατ. ευρώ.

Επιπρόσθετα εμφάνισε κέρδη αποτίμησης ύψους 39 εκατ. από την αναγνώριση πρόσθετης αξίας επί εξαγορασθέντων δανείων λόγω απόκτησης πρόσθετων εξασφαλίσεων.

Εγγυήσεις Δημοσίου: Στο α΄ εξάμηνο έληξαν χωρίς να ανανεωθούν δύο ομόλογα έκδοσης της Πειραιώς, με εγγύηση Δημοσίου, αθροιστικού ύψους 4,57 δισ. ευρώ.

Έτσι στις 30/6 τα ομόλογα με εγγύηση Δημοσίου που έχει η Πειραιώς μειώθηκαν σε 5,36 δισ. ευρώ.

Picar: Σε αύξηση κεφαλαίου ύψους 20 εκατ. ευρώ προχώρησε η Picar AE η οποία κατέχει το εμπορικό κέντρο City Link όπου στεγάζονται τα γραφεία διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς, το πολυκατάστημα Attica καθώς και σειρά μικρότερων καταστημάτων.

Η αύξηση καλύφθηκε εξ ολοκλήρου από την Τράπεζα Πειραιώς η οποία και κατέχει το 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Picar AE.

ΥΓ: Η Πειραιώς κάλυψε εξ ολοκλήρου και την αύξηση των 18,4 εκατ. ευρώ στην Αιγυπτιακή θυγατρικής της Piraeus Bank Egypt SAE.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v