Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 17 2014

ΕΥΔΑΠ: Η... διαρροή στη μετοχή και η «επόμενη μέρα»

ΕΥΔΑΠ: Η... διαρροή στη μετοχή και η «επόμενη μέρα»

Εμφανής η αδυναμία που δείχνει το τελευταίο χρονικό διάστημα η μετοχή της ΕΥΔΑΠ, καθώς:

• Υποχώρησε χθες κατά 3,5%, ανεβάζοντας τις απώλειες του τελευταίου μήνα στο 14,15%.

• Προσέγγισε το προ δωδεκαμήνου επίπεδο τιμών της, παρά το γεγονός ότι στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα το ελληνικό δημόσιο -αποπληρώνοντας χρονίζουσες υποχρεώσεις του- γέμισε με μετρητά την επιχείρηση.

• Προσέγγισε το επίπεδο τιμών στο οποίο τη φετινή άνοιξη αγόρασε το 10% της εταιρείας η Paulson & Co (η τελευταία ενδιάμεσα εισέπραξε και μέρισμα).

Σύμφωνα πάντως με την Alpha Finance (βλέπε σχετική χθεσινή έκθεση του ελληνικού οίκου), τα αίτια που ερμηνεύουν την υποχώρηση του τίτλου είναι τρία:

Πρώτον, όσοι βασίζονταν σε πιθανή επιστροφή κεφαλαίου αντέδρασαν αρνητικά στο σενάριο που ακούστηκε για ενδεχόμενη διάθεση μετρητών, προκειμένου να αποκτηθεί η πλειοψηφία της ΕΥΑΘ.

Δεύτερον, μετά τα αποτελέσματα του β' τριμήνου, εξέλαβαν αρνητικά τις επιπτώσεις από τις αλλαγές των τιμολογίων.

Τρίτον, το κλίμα της εγχώριας πολιτικής αβεβαιότητας. Πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι παρά τις ανωτέρω επισημάνσεις η Alpha Finance δίνει τιμή-στόχο 10,5 ευρώ για τη μετοχή, προτείνοντας την αγορά της ή περιθώριο ανόδου πάνω από 30% σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο.

 

ΜΑΪΛΛΗΣ: Επιπλέον 1,8% του συνόλου των μετοχών της εισηγμένης στην υλοποιούμενη δημόσια πρόταση χρειάζεται η HIG Luxembourg Holdings, προκειμένου να «πιάσει» το 90% και να βγάλει τη μετοχή από το ταμπλό του Χ.Α.

Αυτό προκύπτει μετά τη χθεσινή αποδοχή της δημόσιας πρότασης από τον ιδρυτή και μέχρι χθες βασικότερο μέτοχο του πολυεθνικού ομίλου Μιχάλη Μαΐλλη. Με νέο βασικό μέτοχο και με διαφοροποιημένο management (είχαμε τις τελευταίες ημέρες αλλαγές σε διευθύνοντα σύμβουλο και υπεύθυνο εσωτερικού ελέγχου), ο όμιλος θα προσπαθήσει να επιβιώσει και να ανακάμψει.

Το πιθανότερο... εκτός χρηματιστηρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v