Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 27 2007

Επαφές για deal Παναγόπουλου με Λασκαρίδη

Πλησιάζουν, λένε οι πληροφορίες, στην κορύφωσή τους οι διαδικασίες για τη δημιουργία ξεκάθαρων ”πόλων” στην ακτοπλοΐα. Ο ιδιαίτερα δραστήριος εφοπλιστής κ. Π. Λασκαρίδης φέρεται να συζητά μια έμμεση ανταλλαγή ποσοστών με τον κ. Παναγόπουλο της Attica.

Ο κ. Λασκαρίδης διαθέτει περίπου 4,8% των Μινωικών, ενώ οι τελευταίες διαθέτουν καταστατική μειοψηφία στην HSW, στην οποία ο κ. Λασκαρίδης είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος με ποσοστό που σύμφωνα με πληροφορίες αγγίζει πλέον το 39%.

Δεδομένου ότι η Attica του κ. Παναγόπουλου είναι ήδη ο μεγαλύτερος μέτοχος των Μινωικών με περίπου 22,5%, μια τέτοια συμφωνία (που δεν εξαρτάται βέβαια μόνο από τους άμεσα ενδιαφερομένους, αφού το ποσοστό στην HSW δεν το έχει η ίδια η Attica, αλλά οι Μινωικές) θα της εξασφάλιζε ποσοστό πολύ κοντά στο 27,5%.

Κι από την άλλη, θα έκανε τον κ. Λασκαρίδη πραγματικό κυρίαρχο στην HSW, αφού οι Μινωικές δεν θα είχαν πλέον καταστατική μειοψηφία, ενώ ο ίδιος θα έφτανε να ελέγχει ποσοστό της τάξεως του 44% - 45%.

Ωστόσο, οι διεργασίες δεν σταματούν εδώ. Η δημιουργία ενός πολύ ισχυρού σχήματος στον χώρο της ελληνικής ακτοπλοΐας παλαιότερα είχε κινήσει το ενδιαφέρον ξένων private equity και ειδικότερα της BC Partners.

Ωστόσο, κάποιες επαφές που έγιναν με την Attica Group δεν προχώρησαν τότε, καθώς οι δύο πλευρές, όπως λέγεται, δεν τα βρήκαν στο... βασικότερο, δηλαδή στην τιμή.



Σύμφωνα με κάποιες ενδείξεις, η BC Partners ενδέχεται τώρα να ξαναμπεί στο παιχνίδι, ανάλογα και με τη μορφή που θα πάρουν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των Ελλήνων εμπλεκομένων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v