Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 16 2014

ΕΤΕ: Η πώληση της Finans και η «απειλή» του πολιτικού ρίσκου

ΕΤΕ: Η πώληση της Finans και η «απειλή» του πολιτικού ρίσκου

Πολύωρο ήταν, όπως μαθαίνουμε, το τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο της Finansbank το οποίο διενεργήθηκε την περασμένη εβδομάδα και ασχολήθηκε μεταξύ άλλων και με τη συνδυασμένη διεθνή προσφορά νέων και υφιστάμενων μετοχών.

Όπως μαθαίνουμε η Εθνική προχωρά κανονικά το εγχείρημα διάθεσης ως και του 26,9% του μετοχικού κεφαλαίου της τουρκικής θυγατρικής της, με στόχο να ολοκληρωθεί, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες, εντός του Ιανουαρίου.

Παρότι το επενδυτικό κλίμα για την Τουρκία έχει βελτιωθεί τους τελευταίους μήνες, το εγχείρημα παραμένει δύσκολο, λόγω της πολιτικής αβεβαιότητας στην Ελλάδα.

Όπως έχει γράψει το Euro2day.gr η Εθνική σκοπεύει να ακολουθήσει μοντέλο Eurobank.

Να επιλέξει, δηλαδή, πρώτα βασικό επενδυτή ή ομάδα βασικών επενδυτών που θα καλύψουν μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης, το μεγαλύτερο μέρος της έκδοσης.

Αν για οποιοδήποτε λόγο οι προσφορές από τους ενδιαφερόμενους cornerstone investors δεν κριθούν συμφέρουσες η διαδικασία δεν θα προχωρήσει και θα μετατεθεί για αργότερα εντός του 2015.

ΥΓ.: Κανονικά θα υλοποιηθεί η πώληση της Αστήρ Παλάς καθώς η συμφωνία έχει ήδη υπογραφεί και αναμένεται για την ολοκλήρωσή της η έκδοση του ειδικού χωροταξικού σχεδίου.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v