Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 14 2007

Το θαυματουργό ”όνειρο” Πανούση κι ο Άγιος Κοσμάς

Τελικά ίσως να έχουμε… μεταφυσικά φαινόμενα στη Σοφοκλέους.

Στις 11/04/2007 ο κ. Παναγιώτης Πανούσης, βασικός μέτοχος της εταιρίας ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ, αποφάσισε να ενισχύσει σημαντικά τη συμμετοχή του στη συγκεκριμένη εταιρία.

Έτσι, μέσα στην ίδια ημέρα, αγόρασε περίπου 380.000 μετοχές (χοντρικά το 2% της εταιρίας) με μέση τιμή προ προμηθειών, όπως προκύπτει από την επίσημη ανακοίνωση προς το Χρηματιστήριο, περίπου 1,33 ευρώ ανά μετοχή.

Στις 16 Απριλίου, δηλαδή πέντε μέρες αργότερα, βγήκε άλλη ανακοίνωση της εταιρίας ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ, σύμφωνα με την οποία η θυγατρική της ΣΕΙΡΙΟΣ ”μετά την αποσφράγιση των οικονομικών προσφορών του διαγωνισμού για την παραχώρηση δικαιώματος ανάπτυξης και μακροχρόνιας χρήσης του Ολυμπιακού Κέντρου Ιστιοπλοΐας Αγίου Κοσμά”, που έλαβε χώρα (σ.σ. μαντέψτε... πότε) την 11/4/2007 (!), ανακηρύχθηκε προσωρινή ανάδοχος του διαγωνισμού, με σχετική απόφαση του Δ.Σ. της εταιρίας Ολυμπιακά Ακίνητα Α.Ε.”.

Ήτοι την ίδια μέρα που ο βασικός μέτοχος αγόρασε… μονοκοπανιά σχεδόν το 2% της εταιρίας, στην τιμή του 1,33 ευρώ ανά μετοχή, αποσφραγίστηκαν οι προσφορές για τον διαγωνισμό που θεωρείται ”φιλέτο” των ολυμπιακών έργων, με μειοδότη την εταιρία του!

Το ωραίο είναι ότι η συγκεκριμένη ανακοίνωση, περί της αγοράς μετοχών, αναφέρει και την... ώρα που έγιναν οι αγορές της 11ης Απριλίου, στις 10:45 το πρωί.

Μήπως διότι εκείνη την ώρα δεν θα είχαν ακόμη γίνει γνωστά τα αποτελέσματα της αποσφράγισης των προσφορών;

Εμείς τι να πούμε. Άλλοι πρέπει να μιλήσουν.

Προφανώς ο κ. Πανούσης είδε… ”όνειρο” εκείνη ακριβώς την ημέρα τον… Άγιο Κοσμά στον ύπνο του - και πήγε κι αγόρασε τις μετοχές!

Το επενδυτικό κοινό βέβαια ενημερώθηκε επίσημα ΠΕΝΤΕ μέρες μετά, όταν η τιμή ήταν ήδη κοντά στο 1,8 ευρώ.

Τώρα αισίως η μετοχή βρίσκεται, ούτε λίγο ούτε πολύ, πάνω από τη διπλάσια τιμή από εκείνη στην οποία αγόρασε το 2% ο βασικός μέτοχος, αφού την Παρασκευή έκλεισε στα 2,78 ευρώ.

Προσέξτε δε τη… ”λεπτομέρεια”. Μιλάμε για ένα έργο, αυτό του Αγίου Κοσμά, που έχει τεράστια σημασία για τη Σείριος και τη μητρική της ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ.

Ένα έργο το οποίο διεκδίκησαν κι έχασαν στο νήμα:

-Ο όμιλος ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ, που εξαγοράζει τώρα το 22% της ΑΤΤΙΚΑΤ (η οποία με βάση την προσφορά της συνδεδεμένης με αυτή ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ θα κάνει το κατασκευαστικό έργο στον Άγιο Κοσμά).

-Αλλά και ο όμιλος του εφοπλιστή κ. Ρέστη, ο οποίος, λένε οι πληροφορίες, βρίσκεται σε συζητήσεις με τον κ. Πανούση, για την εξαγορά της… ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ, αλλά ως τώρα ”δεν τα βρίσκουν”!

Τα περαιτέρω σχόλια είναι μάλλον περιττά!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v