Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 16 2002

Ολη η Ελλάδα μιλάει με Telepassport;

Ποσοστό της τάξης του 3% από τη συνολική ”πίττα” σταθερής τηλεφωνίας έχει ήδη κατακτήσει η εταιρία Telepassport, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που ”κυκλοφορεί” τις τελευταίες ημέρες.

Στο τέλος άλλωστε του θέρους και πάντα σύμφωνα με την ανακοίνωση (ήτοι σε 16 ημέρες) το ποσοστό θα έχει ήδη ανέλθει σε 4% και πιθανότατα μέχρι το τέλος του έτους να ασχολούμαστε με το πόσους συνδρομητές κατάφερε να αποσπάσει ο ΟΤΕ από την γιγάντια πλέον Telepassport.

Η διοίκηση της εταιρίας προφανώς έλειπε σε διακοπές όταν η ΕΕΤΤ προ μηνός ανακοίνωσε τα ”λεπτά” που όλοι μαζί οι ”εναλλακτικοί” έχουν αποσπάσει από τον ΟΤΕ και σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των εφημερίδων και τις εκτιμήσεις των ανθρώπων της αγοράς, η συνολική εναλλακτική κίνηση, δεν ξεπερνούσε τότε σε ποσοστό το 3%.

Για να εξηγηθεί το φαινόμενο οι ”σοφοί” της αγοράς διατυπώνουν δύο θεωρίες: είτε η ΕΕΤΤ ”τα έχει χαμένα” ή οι υπόλοιπες εταιρίες δεν κατόρθωσαν να ”αποσπάσουν” ούτε έναν πελάτη.

Στη συνέχεια πάντως της ανακοίνωσης τα πράγματα σοβαρεύουν καθώς η εταιρία ετοιμάζεται να λανσάρει(το Σεπτέμβριο)την πολύ πρωτοποριακή υπηρεσία αστικής τηλεφωνίας και μέχρι το τέλος του ερχόμενου έτους θα έχει 750.000 πελάτες. Υπενθυμίζεται ότι ο μέχρι πρότινος εκπεφρασμένος στόχος ήταν 500.000 πελάτες μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Με μέσο έσοδο ανά πελάτη –σύμφωνα με στοιχεία του ΟΤΕ- περίπου 30 ευρώ, η εταιρία θα πρέπει να εμφανίσει φέτος τζίρο ίσο με 30x500.000=15 εκατ. ευρώ και στα τέλη του 2003 30x750.000=22,5 εκατ. ευρώ ή αν προτιμάτε περίπου 7,6 δισ. δραχμές.

Αναμένουμε...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v