Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 29 2007

H Intralot, οι ”στρατηγικοί” και τα... εμπόδια!

Σήμερα, καλώς εχόντων των πραγμάτων, ανακοινώνει η Intralot τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου της τρέχουσας χρήσης. Επιφυλασσόμεθα λοιπόν για τον σχολιασμό τους σε ευθετότερο χρόνο.

Η Intralot όμως τον τελευταίο καιρό αναπτύσσει γύρω της και μια παραφιλολογία για το ενδεχόμενο πώλησης μικρού ή ”στρατηγικού” ποσοστού μετοχικής συμμετοχής σε ξένο private equity fund ή ακόμα και σε άλλη εταιρία του ίδιου χώρου.

Ο Χαμαιλέων ήρθε τις προάλλες σε επαφή με εκπρόσωπο σημαντικού private equity fund του εξωτερικού που έχει βολιδοσκοπηθεί (όχι απαραίτητα από την Intralot) για ενδεχόμενο ενδιαφέρον συμμετοχής.

Και ζήτησε μια διευκρίνιση για τις πιθανότητες ένα private equity fund να αποκτήσει μερίδιο της ελληνικής εταιρίας.

Ο συνομιλητής μας ήταν κατηγορηματικός: ”Εφόσον η Intralot συμμετέχει σε λοταρίες στην Αμερική, οι εκεί εποπτικές και ρυθμιστικές αρχές έχουν δικαίωμα διεξαγωγής αυστηρότατων αλλά και λεπτομερέστατων ελέγχων που εξαντλούνται μέχρι και σε μακρινούς... συγγενείς των μετόχων.

Δεν γνωρίζω να υπάρχει private equity fund στον κόσμο που να αντέχει τέτοιους ελέγχους οι οποίοι μπορεί να φτάσουν μέχρι τη... φιλιππινέζα του προέδρου των”, μας είπε χαριτολογώντας ο συνομιλητής μας, βάζοντας τα πράγματα στη θέση τους.

Αφησε βέβαια ανοιχτό ένα άλλο ενδεχόμενο, ο επόμενος υποψήφιος μέτοχος της Intralot να ειναι μια εταιρεία του ιδίου χώρου μ’ αυτήν που έχει ήδη στη πλάτη της τους μυριάδες ελέχγους που θα ακολουθήσουν μια απόφαση για συνεταιρισμό με την εταιρεία του κ. Κόκκαλη.

Αλλά κι από αυτή την πλευρά, όσοι κατά καιρούς έχουν σύμφωνα με πληροφορίες βολιδοσκοπηθεί, ”σκοντάφτουν” στην (τωρινή) χρηματιστηριακή της αποτίμηση και στην αβεβαιότητα κερδοφορίας απο τις πάμπολλες εστίες δραστηριοποίησής της στο εξωτερικό με τις βασικές πηγές κερδών να αποτελούν η Ελλάδα, η Τουρκία και η Βουλγαρία...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v