Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 6 2007

Προοδευτικές... πωλήσεις μεγαλομετόχων (update)

Από τις 10 Μαΐου μέχρι χθες η μετοχή της Προοδευτικής έχει περίπου διπλασιάσει την τιμή της και μάλιστα με όγκο συναλλαγών που... εκπλήσσει!

Μην πάει όμως το μυαλό σας στο ενδεχόμενο αυτή η άνοδος να ερμηνεύεται από το κερδοφόρο πρώτο τρίμηνο της φετινής χρήσης.

Τα... όποια κέρδη (519 χιλιάδες ευρώ όλα κι όλα) δεν προήλθαν από λειτουργική δραστηριότητα, αλλά από μη επαναλαμβανόμενο παράγοντα, ή για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, από τη ”θετική” φορολογία ύψους 1,1 εκατ. ευρώ.

Όσο για τον κύκλο εργασιών, ας τα αφήσουμε καλύτερα. Ο τζίρος έπεσε κάτω από το 50% του αντίστοιχου περυσινού, πράγμα που μόνο ως μεγάλη επιτυχία δεν μπορεί να ερμηνευτεί.

Υπάρχουν όμως κι άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία, όπως η επενδυτική συμπεριφορά κάποιων εκ των βασικών μετόχων της εταιρίας.

Ο κ. Σπ. Κούτλας (μη εκτελεστικό μέλος Δ.Σ., αδελφός του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου), μετά της συζύγου του, φαίνεται να έχουν κερδίσει αρκετά από την πορεία της μετοχής.

Κατά τη διάρκεια του ”ράλι”, μέχρι και την 31η Μαΐου, το ζεύγος πούλησε 350.000 μετοχές, τις μισές περίπου εκ των οποίων (150.000) τις είχε αγοράσει σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα, από τα μέσα Μαρτίου έως τις αρχές Απριλίου.

Το αξιοπρόσεκτο όμως είναι ότι πριν από τις αγορές του δεύτερου δεκαπενθήμερου του Μαρτίου είχαν προηγηθεί (μεταξύ 27ης Νοεμβρίου του 2006 και 30ής Ιανουαρίου του 2007) από το ίδιο το ζεύγος πωλήσεις 467.000 μετοχών στα ίδια περίπου (και ιδιαιτέρως χαμηλά) επίπεδα αποτιμήσεων…

Να γιατί, αγαπητοί φίλοι, πρέπει να παρακολουθείτε στενά τις κινήσεις των βασικών μετόχων. Έχουν οι άνθρωποι ”αισθητήριο”.

Πουλούσαν εκατοντάδες χιλιάδες κομμάτια πριν από την εκκίνηση του ράλι, συνέχισαν με αγορές στην κατάλληλη στιγμή και ολοκληρώνουν τώρα με πωλήσεις μετοχών στα υψηλά!

Υ.Γ.: Αλήθεια, γιατί το περιβόητο split που ψηφίστηκε στη γενική συνέλευση καθυστερεί εδώ και τόσους μήνες;

Y.Γ.2: Από χρηματιστηριακή εταιρία πληροφορηθήκαμε ότι σήμερα (Τετάρτη), ήταν να συγκληθεί στην Προοδευτική διοικητικό συμβούλιο με θέμα (και) τη διεύρυνση του αντικειμένου δραστηριότητας της εισηγμένης εταιρίας.

Το αν και τι αποφασίστηκε, πολύ πιθανόν να το μάθουμε σύντομα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v