Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 8 2007

Τη γλίτωσε στο... παρά πέντε η ΕΥΑΘ

Και κακοπληρωτής αναδεικνύεται η ΕΥΑΘ, της οποίας η πλειονότητα των μετοχών ελέγχεται από το Δημόσιο. Το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης με απόφασή του την 1η/6/2007 εξέδωσε διαταγή πληρωμής κατά της εισηγμένης, ύστερα από προσφυγή της κοινοπραξίας Κωνσταντινίδης - Καρκανιάς Τεχνολογία Περιβάλλοντος Α.Ε. και της ΑΤΕ Χριστόφορος Κωνσταντινίδης Α.Ε., οι οποίες περίμεναν πλέον του διμήνου να πληρωθούν για την παροχή των υπηρεσιών τους.

Συγκεκριμένα, η πρώτη είχε να εισπράξει 196.540 ευρώ για τη λειτουργία εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων Θεσσαλονίκης και η δεύτερη 243.945 ευρώ για τη λειτουργία, τη συντήρηση και τη συνολική ευθύνη των εγκαταστάσεων επεξεργασίας νερού στον ποταμό Αλιάκμονα.

Παρά το γεγονός ότι είχαν εκδοθεί και από τις δύο εταιρίες τιμολόγια, η ΕΥΑΘ καθυστερούσε να τις πληρώσει, οπότε αναγκάστηκαν να καταφύγουν στα δικαστήρια.

Η ΕΥΑΘ αμέσως μετά την επίδοση της διαταγής πληρωμής και προκειμένου να γλιτώσει τα χειρότερα άσκησε ανακοπή κατά της απόφασης και ταυτόχρονα ξεπλήρωσε την επομένη τις υποχρεώσεις της προς τις δύο συγκεκριμένες εταιρίες. Έτσι, στο... παρά πέντε δεν γράφτηκε στην black list του Τειρεσία.

Παράλληλα, προκειμένου να αποφύγει ανάλογες ιστορίες, προχώρησε στην εξόφληση υποχρεώσεών της και προς άλλους εργολάβους, των οποίων τα τιμολόγια εκκρεμούσαν.

Ανεξάρτητα, πάντως, από το γεγονός ότι απέφυγε να μπει στα μαύρα κατάστιχα του Τειρεσία, και μόνο η έκδοση διαταγής πληρωμής για μια εταιρία, όχι μόνο εισηγμένη αλλά και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, προκαλεί αλγεινές εντυπώσεις και φυσικά πλήττει την αξιοπιστία της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v