Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 15 2007

Η Αlpha, o γαμπρός κι ο... πεθερός

Όπως ίσως θα θυμάστε, έως τώρα η στήλη δεν έχει πέσει ΠΟΤΕ έξω σε ό,τι αφορά τις πληροφορίες της σε σχέση με τα διάφορα σενάρια που ενίοτε κυκλοφορούν γύρω από την Alpha Bank.

Βεβαίως, για όλα υπάρχει η… πρώτη φορά. Αναφέρουμε όμως τα παραπάνω, πριν μπούμε στην ουσία των όσων ακούγονται στην αγορά, για να τονίσουμε ότι ως τώρα οι πηγές μας έχουν αποδειχτεί ιδιαιτέρως αξιόπιστες.

Έχουμε λοιπόν και λέμε.

Πρώτον, παρά τα όσα ακούγονται σε ορισμένους κύκλους, στη μετοχή της Alpha ΔΕΝ παρουσιάζεται η ύπαρξη κάποιου μεγάλου αγοραστή. Πολλά funds αγοράζουν και τις τελευταίες ημέρες υπήρξε κι ένας μεγάλος πωλητής. Υπήρξε και επίδραση από τις κινήσεις των παραγώγων.

Κάποιος ”ιδιαίτερος” αγοραστής όμως ΔΕΝ έχει κάνει την εμφάνισή του εκεί όπου θα έπρεπε να… φαίνεται.

Δεύτερον, τα όσα λέγονται περί Εθνικής - Alpha, παρότι σημαντικά και ενδεχομένως πολύ λογικά, δεν φαίνεται να είναι του παρόντος.

Σε έναν γάμο αυτού του μεγέθους και του… είδους πρέπει να συντρέχουν τρεις προϋποθέσεις.

Να θέλει η νύφη, να θέλει ο γαμπρός και να θέλει και ο… πεθερός.

Εκτός λοιπόν του ότι ο… πεθερός έως πρότινος ήταν εναντίον του concept των εθνικών πρωταθλητών ( και ο γάμος Εθνικής - Alpha αυτό θα δημιουργούσε), υπάρχουν κι άλλα -ενδεχομένως σημαντικότερα για την κυβέρνηση- θέματα που δεν μπορούν να αγνοηθούν.

Η σκανδαλολογία που υπάρχει γενικώς, η σκανδαλολογία γύρω από άλλα μεγάλα deals στα οποία μετείχαν εταιρίες ”δημοσίου ενδιαφέροντος” καθώς και το σοβαρότατο ενδεχόμενο να έχουμε πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο.

Υπάρχει επίσης και το πολιτικό κόστος που πιθανότατα θα δημιουργούσε η συνένωση των δύο λόγω μεγάλων (και επικαλυπτόμενων) δικτύων καταστημάτων (διάβαζε εθελούσιες ή/και απολύσεις) το οποίο δεν ευνοεί προς ώρας μια τέτοια κίνηση.

Τέτοια deals θέλουν και πολιτικές ευλογίες.

Όσο για την ”καραμέλα” ορισμένων ότι υπάρχει πιθανότητα επιθετικής εξαγοράς στην Alpha, τι να πούμε.

…Χλωμή τη βλέπουμε (ιδίως προερχόμενη από το εσωτερικό), τουλάχιστον για όσο αντέχουν τα κότσια του τιμονιέρη της κ. Γιάννη Κωστόπουλου και της ηγετικής ομάδας την οποία έχει γύρω του.

Υ.Γ.: Όσο για τον κ. Βγενόπουλο, που λόγω της μεγάλης αύξησης στη MIG κάποιοι τον θέλουν να αγοράζει ό,τι… κινείται (φτιάχνει ωραία σενάρια το να εμπλέκεις την εταιρία που κάνει μία από τις μεγαλύτερες αυξήσεις κεφαλαίου στον κόσμο), απ’ ό,τι μάθαμε έχει άλλες προτεραιότητες αυτή την περίοδο.

Σίγουρα δεν ”κυνηγάει” ελληνικές τράπεζες…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v