Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 25 2007

Ένα σφηνάκι (για την Alpha) κι ένα… Quiz!

O… ”Κένταυρος”, δηλαδή το hedge fund Centaurus, που όπως αποκάλυψε το euro2day κατέχει ποσοστό κοντά στο 3%, το οποίο όμως ”ανεπίσημα” φτάνει κοντά στο 5%, της Alpha Bank, απασχόλησε τελικά σχεδόν το σύνολο του Τύπου.

Κι όπως αναμενόταν, ο καθένας έγραψε ”το κοντό και το μακρύ του”.

Ακόμη κι εκείνοι που επιμένουν να γράφουν ότι το ποσοστό του fund είναι μεταξύ 1%-2%.

Αμ δεν είναι, φίλτατοι, δεν είναι…

Οι πιο παρατηρητικοί θα πρόσεξαν ίσως μια ”λεπτομέρεια” που κατέγραψε το ρεπορτάζ του euro2day.gr, με την οποία όμως, έως στιγμής, ουδείς ασχολήθηκε.

To ενδεχόμενο (διότι είναι ΚΑΙ θέμα ερμηνείας) να χρειάζεται έγκριση της ΤτΕ το συγκεκριμένο hedge fund, για να περάσει επίσημα το 5% της Alpha Bank.

Διότι είναι ένα γνωστό για τον ”ακτιβισμό” του hedge fund, άρα δεν είναι απλώς ένας ”παθητικός” μέτοχος, όπως είναι για παράδειγμα τα περισσότερα pension funds.

Κι από την άλλη, η Alpha Bank είναι μια πολυμετοχική τράπεζα, στην οποία ΚΑΝΕΝΑΣ μέτοχος δεν εμφανίζεται με ποσοστό πάνω από 5%.

Ιδού λοιπόν λίγη… ”τροφή για σκέψη”, που λένε και οι Αγγλοσάξονες…

Και τώρα το… Quiz

Tι ήταν, αλήθεια, αυτό που συνέδεσε τόσο στενά διάσημο ”αστέρι” της ελληνικής show business με τον ιδιαιτέρως πολυπράγμονα (απ’ ό,τι μαθαίνουμε εσχάτως) μέτοχο εισηγμένης, που έχει γίνει χρηματιστηριακά σωστή… ”αεροπορική εταιρία”;

Η ευφορία (χρηματιστηριακή και άλλη) ή μήπως η… Εφορία;

Μπορεί να αποδειχτεί ένα Quiz με εξαιρετικό ενδιαφέρον…

Υ.Γ.: Σας προειδοποιήσαμε εγκαίρως ότι η συνέλευση των Μινωικών θα αναβληθεί ώστε να μπορέσει ο νέος βασικός μέτοχος (όμιλος Λασκαρίδη) να εμφανιστεί με το πλήρες ποσοστό του. Κι επιβεβαιωθήκαμε πανηγυρικά.

Σας ενημερώσαμε εγκαίρως ότι η εταιρία Mitica έχει μεγάλο πλέον μετοχικό ”ρόλο” και στην Blue Star αλλά και (κυρίως) στην Attica.

Σας λέμε τώρα και κάτι άλλο, για να το ξέρετε.

Πολλές από τις βαρύγδουπες δηλώσεις που διαβάζετε εκ μέρους πρωταγωνιστών του χώρου της ακτοπλοΐας είναι περίπου... υποχρεωτικές.

Κανείς σε αυτή τη φάση δεν μπορεί να ανοίξει τα χαρτιά του, γιατί το παιχνίδι είναι πολύ χοντρό.

Θέλει δε και... ”μπλόφες”!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v