Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 16 2015

Tips για Eurobank και η στρατηγική της Αττικής

Tips για Eurobank και η στρατηγική της Αττικής

EUROBANK – ENEΧΥΡΑ: Ενέχυρα ονομαστικής αξίας 8 δισ. ευρώ έχει σε εφεδρεία η Eurobank για άντληση ρευστότητας από τον έκτακτο μηχανισμό ELA.

Επιπρόσθετα, υπάρχουν ενέχυρα ονομαστικής αξίας 4,4 δισ. ευρώ στις θυγατρικές εξωτερικού, τα οποία, όμως, δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τη μητρική.

Το σύνολο των αποδεκτών ενεχύρων της μητρικής ανέρχεται σε 29 δισ. ευρώ και το μεσοσταθμικό κούρεμα διαμορφώνεται πέριξ του 25% λόγω και του μείγματος των ενεχύρων (σ.σ περισσότερες εγγυήσεις Δημοσίου).

 

EUROBANK - XOΡΗΓΗΣΕΙΣ: Η αύξηση των χορηγήσεων κατά 1 δισ. ευρώ σε σχέση με το τέλος Δεκεμβρίου οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην ενίσχυση του ελβετικού φράγκου.

Η αξία των στεγαστικών σε ελβετικό φράγκο που έχει η τράπεζα ανατιμήθηκε επηρεάζοντας και την αξία των μικτών χορηγήσεων. Αν αφαιρεθούν η συναλλαγματικές διαφορές οι προβλέψεις και οι διαγραφές οι χορηγήσεις αυξήθηκαν κατά 40 εκατ. ευρώ.

 

EUROBANK - ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΚΕΡΔΩΝ: Στο τέλος του έτους θα επιστρέψει σε κερδοφορία η τράπεζα σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της διοίκησης


ΑΤΤΙΚΗΣ: Τη στρατηγική στόχευση της τράπεζας περιέγραψε ο νέος διευθύνων σύμβουλος, Αλ. Αντωνόπουλος στο πλαίσιο του συνεδρίου Economist.

Ο CEO της Αττικής προσδιόρισε τη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ως ζωτικό χώρο για την τράπεζα, επισημαίνοντας το κενό που δημιουργήθηκε ως αποτέλεσμα της αναδιάρθρωσης και συγκέντρωση του συστήματος.

Επιπρόσθετα, τόνισε τα πλεονεκτήματα που έχουν οι μικρές τράπεζες έναντι των συστημικών στην προώθηση πολιτικών περιφερειακής οικονομικής ανάπτυξης (π.χ χρηματοδότηση τοπικών έργων υποδομής κ.ά.), στη χρηματοδότηση του πρωτογενούς τομέα, του εξειδικευμένου τουρισμού, της καινοτομίας – τεχνολογίας και των εξαγωγών.

Με όπλο την εστίαση στους παραπάνω τομείς και το γεγονός ότι αποτελεί τη μοναδική αμιγώς ιδιωτική τράπεζα της χώρας η Αττικής θα επιδιώξει, εφόσον κλείσει η συμφωνία με τους εταίρους, να μαζέψει ως 434 εκατ. ευρώ κυρίως από την εγχώρια αγορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v