Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 3 2007

ALAPIS: Εκτιμήσεις...”να γλείφεις τα δάχτυλά σου”

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσες εκτιμήσεις για τη μελλοντική πορεία της Alapis περιλαμβάνει ανάλυση της Deutsche Bank (με ημερομηνία 27ης Ιουνίου) που απευθύνεται σε ξένους επενδυτές, εν όψει της αύξησης κεφαλαίου στην οποία ο οίκος είναι ένας εκ των εγγυητών του hard underwriting.

Η στήλη απομόνωσε ορισμένους ”προσδοκώμενους” αριθμούς οι οποίοι είναι αυτό που λέμε... ”να γλείφεις τα δάχτυλά σου”.

Mέσος ετησιοποιημένος ρυθμός αύξησης (CAGR) της τάξεως του 85% για το EBITDA και του… 103% για τα κέρδη ανά μετοχή (EPS) για το διάστημα 2006-2009.

Κι αυτό ως αποτέλεσμα εξαγορών ”με νόημα” στους κλάδους της ανθρώπινης υγείας αλλά και της κτηνιατρικής, τόσο στην παραγωγή όσο και στη χονδρική εμπορία, όπως επισημαίνει ο συντάκτης της.

Κατά την εκτίμηση της DB η εταιρία θα ξοδέψει περίπου 600 εκατ. ευρώ σε τέτοιου είδους τοποθετήσεις, από το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους έως και το 2009.

Το εύρος δε της αποτίμησης της εταιρίας μετά την αύξηση τοποθετείται ανάμεσα στα 2,8 και στα 4,5 δισ. ευρώ, ανάλογα με την επιτυχία που θα έχει στην υλοποίηση των εξαγορών.

Μεταξύ των κινδύνων περιλαμβάνονται οι πολιτικοοικονομικές συνθήκες στην Ανατολική Ευρώπη, η δυνατότητα της εταιρίας να παράγει ελεύθερες ταμειακές ροές συν τω χρόνω - και βέβαια η εξάρτησή της από τις ικανότητες του manager/μεγαλομετόχου της, πράγμα σύνηθες στις περισσότερες ελληνικές εταιρίες, ακόμη και στις πιο μεγάλες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v