Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 28 2015

To Mega, η κυβέρνηση και ο χάρτης των media...

To Mega, η κυβέρνηση και ο χάρτης των media...

Η εκτίναξη της μετοχής της Τηλέτυπος από τα 2 λεπτά του ευρώ στα 10 μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα δεν θα πρέπει να ξεγελάσει κανένα, καθώς έχει γίνει με αξία συναλλαγών λίγων χιλιάδων ευρώ (στα 7.536 ευρώ η αξία συναλλαγών του τελευταίου τριμήνου).

Ετσι και αλλιώς, θα πρέπει να θεωρείται απίθανη η συμμετοχή των μετόχων μειοψηφίας στην επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου των 15,1 εκατ. ευρώ, ιδίως όταν η τιμή διάθεσης είναι τοποθετημένη στα 30 λεπτά.

Το μπαλάκι λοιπόν πέφτει στους βασικότερους μετόχους (ΔΟΛ, Πήγασος, Όμιλος Βαρδινογιάννη) ή καλύτερα... στην κυβέρνηση.

Ακούγεται παράδοξο, αλλά οι κινήσεις των βασικών μετόχων θα εξαρτηθούν αφενός από την πορεία της διαπραγμάτευσης και αφετέρου από τις (ανακοινωμένες) προθέσεις του Μεγάρου Μαξίμου να προχωρήσει σε αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο που καλύπτει την τηλεοπτική αγορά.

Άρα, η κάλυψη της ΑΜΚ της Τηλέτυπος αποτελεί σήμερα ζητούμενο. Τι θα γίνει όμως αν δεν πετύχει η έκδοση;

Σύμφωνα με το management της εισηγμένης, το κανάλι θα αναγκαστεί να περικόψει σημαντικά τα ποσά για την απόκτηση νέου προγράμματος, με αποτέλεσμα το Mega να κινδυνεύσει να υποχωρήσει στην τρίτη θέση από πλευράς τηλεθέασης, πίσω από τον AΝΤ1 και τον ανερχόμενο Alpha.

Και μια υποχώρηση στην τρίτη θέση -σύμφωνα πάντοτε με το management- θα οδηγήσει σε πολύ χαμηλότερα έσοδα και θα απαιτηθούν πολύ μεγάλες επενδύσεις ώστε το κανάλι να ανακάμψει....

ΥΓ.: Για την 9η Ιουνίου είναι προγραμματισμένη η γενική συνέλευση των μετόχων της Καθημερινής με θέμα τη διαγραφή της εταιρείας από το ταμπλό του Χ.Α. (απαιτείται απαρτία 95% που φαίνεται πως θα υπάρξει).

Η τρέχουσα αποτίμηση της εισηγμένης στο Χ.Α. ανέρχεται στα 11,8 εκατ. ευρώ (τα 9 εκατ. προέκυψαν πέρυσι μέσα από ΑΜΚ) όταν τα περυσινά καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 5,9 εκατ. ευρώ και τα ίδια κεφάλαια προσεγγίζουν τα 66 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v