Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 17 2007

EUROMEDICA 2: Στρατηγικός με... εγγύηση τιμής!

Υπάρχει κι άλλο ένα σημείο που ενδεχομένως δείχνει το πόσο ”φτηνή” ή ”ακριβή” βρίσκει ο ίδιος ο... στρατηγικός επενδυτής, η HEALTHCARE INVESTORS (GREECE) LLC, όχι μόνο την τρέχουσα αποτίμηση της EUROMEDICA (9,2 ευρώ), αλλά και την… τιμή διάθεσης των 8 ευρώ, στην οποία θα πάρει μετοχές της εταιρίας.

Διότι απ’ ό,τι φαίνεται ο κ. Λιακουνάκος έδωσε… ”γη και ύδωρ” για να εξασφαλίσει τη συμμετοχή του επενδυτή, έστω και στην τιμή αυτή!

Διαβάζουμε λοιπόν από την εισηγητική έκθεση του Δ.Σ. της EUROMEDICA για την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, η οποία βεβαίως υπάρχει κάπου στο site της εταιρίας, αλλά δεν δημοσιοποιήθηκε ευρέως, μαζί με τους άλλους όρους της αύξησης:

”Περαιτέρω, ο στρατηγικός επενδυτής ζήτησε από την Axon Ανώνυμη Εταιρία Συμμετοχών ν’ αναλάβει την υποχρέωση, κατά την τρίτη (3η) επέτειο της υπογραφής της σχετικής σύμβασης και σε περίπτωση που η τότε τρέχουσα χρηματιστηριακή τιμή της μετοχής υπολείπεται της τιμής διάθεσης έως και ένα ευρώ και πενήντα λεπτά κατά μέγιστο, να του μεταβιβάσει τέτοιο αριθμό μετοχών ώστε το τελικό κόστος κτήσης ανά μετοχή των έξι εκατομμυρίων διακοσίων πενήντα χιλιάδων (6.250.000) μετοχών που θα έχει αναλάβει μέσω της αύξησης να ισούται με την τότε τρέχουσα χρηματιστηριακή τιμή της μετοχής, με ελάχιστο έξι ευρώ και πενήντα λεπτά (€ 6,50).

Προς τον σκοπό της διασφάλισης της δυνατότητας απόκτησης των μετοχών αυτών, από τον στρατηγικό επενδυτή, η Axon Ανώνυμη Εταιρία Συμμετοχών θα πρέπει να διατηρεί στη διάθεσή του τις μετοχές αυτές (τις 1.250.000 μετοχές της αύξησης), οι οποίες δεν θα μπορούν να μεταβιβαστούν χωρίς τη συναίνεσή του”.

Συμπέρασμα: Ακόμη κι αν η μετοχή είναι χαμηλότερα απ’ ό,τι σήμερα έπειτα από τρία χρόνια, ακόμη κι αν βρίσκεται στα… 6,5 ευρώ (που συνεπάγεται πτώση σχεδόν… 30% σε σχέση με τα τωρινά επίπεδα), ο στρατηγικός θα έχει ”ρισκάρει” μόνο τους… τόκους των χρημάτων του.

Καλό, ε;

Στην ουσία είναι σαν να μπαίνει στη μετοχή με ”εγγυημένο” κόστος κτήσης 6,5 ευρώ!

Στη φτήνια τους τη δίνουνε τη μετοχή (κατά το ΚΕΡΔΟΣ πάντα) και θέλουνε και εγγύηση οι... άτιμοι οι ξένοι.

Να τον είχαν έτσι δεμένο τον… γάιδαρό τους και οι μικροεπενδυτές της εταιρίας, τι καλά που θα ήταν!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v