Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 8 2015

Οι αγορές, η ελληνική κρίση και η… αντεπίθεση των ασφαλιστικών

Οι αγορές, η ελληνική κρίση και η… αντεπίθεση των ασφαλιστικών

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ: Στην επίθεση προχωρούν τα ασφαλιστικά δίκτυα, καλώντας -μεταξύ άλλων- και όσους φοβούνται κούρεμα καταθέσεων να τοποθετηθούν μέσω του e-banking σε ασφαλιστικά-επενδυτικά προϊόντα με ετήσια εγγυημένη απόδοση έως και 2,5%.

Σύμφωνα πάντως με κύκλους της αγοράς, οι τραπεζικές καταθέσεις με υπόλοιπο άνω των εκατό χιλιάδων ευρώ ανά τράπεζα και ΑΦΜ φαίνεται να περιορίζονται σε σαφώς μονοψήφιο νούμερο δισ. ευρώ.

 

ΣΕΝΑΡΙΑ GREXIT: Την εκτίμησή του πως όταν αρχίσει να ξεκαθαρίζει προς τα πού τελικά θα κλίνει το ελληνικό ζήτημα, θα δούμε μια τελική προεξόφληση του θέματος από τις διεθνείς αγορές, χωρίς αυτό να φαίνεται ότι θα τους αλλάξει ριζικά την πορεία, εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της ΒΕΤΑ Χρηματιστηριακής Βαγγέλης Χαρατσής.

Σύμφωνα με τον CEO της γνωστής ΑΧΕΠΕΥ, το σενάριο του Grexit αντιμετωπίζεται μεν αρνητικά από το διεθνές επενδυτικό κοινό, αλλά όχι σε βαθμό που να μπορεί να φέρει τα πάνω-κάτω, ό,τι αυτό σημαίνει για την ελληνική διαπραγματευτική δύναμη.

Ίσως να εκτιμάται από κάποιους ότι ένα ενδεχόμενο Grexit θα μπορούσε να λειτουργήσει συσπειρωτικά για το ευρώ, με την Ελλάδα να αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγή για τα υπόλοιπα αδύναμα μέλη της ευρωζώνης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v