Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 22 2015

H «νέα» τρόικα: Ο γαλανομάτης, ο Ινδός και η... σκληρή Ρουμάνα

H «νέα» τρόικα: Ο γαλανομάτης, ο Ινδός και η... σκληρή Ρουμάνα

Ο Τόμσεν μας φαινόταν άγριος. Και μετά ήρθε ο Ρίσι (Γκογιάλ), για να φτάσουμε στο σημείο όταν ο Ινδός τα στύλωνε στη διαπραγμάτευση με την κυβέρνηση να επιστρατεύεται ο γαλανομάτης (εξίσου σκληρός, πλην ανώτερος) Ποουλ Τόμσεν για να βρεθεί λύση.

Τώρα, όπως όλα δείχνουν χάνουμε και τον Ρίσι. Αποφασίστηκε από το ΔΝΤ, λένε οι πληροφορίες, να αντικατασταθεί ως επικεφαλής της διαπραγματευτικής αποστολής του στην Ελλάδα από τη Ρουμάνα Ντέλια Βελκουλέσκου.

Η Ρουμάνα, ξέρει απ' έξω κι ανακατωτά την ελληνική οικονομία. Ήταν δεξί χέρι του Μπόμπ Τράα (τον θυμάστε τον πρώην «σταθμάρχη» του ΔΝΤ στην Αθήνα;) και μετά πήγε στην Κύπρο όπου ήταν επικεφαλής του ΔΝΤ στην εκεί τρόικα.

Το παρατσούκλι που της έμεινε από την ενασχόλησή της με την κυπριακή οικονομία Δρακουλέσκου ελπίζουμε ότι δεν θα το επιβεβαιώσει στην Αθήνα. Θα φανεί όταν με το... καλό μας έρθει.

Για την ώρα πάντως στο υπουργείο Οικονομικών δεν γνωρίζουν αν αύριο έρχεται η Ντέλια ή ο Ρίσι. Όποιος και να 'ναι, το τρίτο μνημόνιο που θα μας φέρει δεν θα είναι λιγότερο στυφό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v