Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 29 2015

Η Audiovisual και η... βροχή των «προνομίων»

Η Audiovisual και η... βροχή των «προνομίων»

Ανάσα για την Audiovisual αποτελεί η πρόσφατη απόφαση της γενικής συνέλευσης των μετόχων της που αποφάσισε αύξηση κεφαλαίου κατά 12 εκατ. ευρώ, με την έκδοση προνομιούχων τίτλων.

Το ποσό αυτό θα ενισχύσει τη ρευστότητα του εισηγμένου Ομίλου και θα του δώσει την ευκαιρία να υλοποιήσει το πρόγραμμα αναδιάρθρωσής του, έστω και στην τρέχουσα δυσμενή συγκυρία που βιώνει η ελληνική οικονομία.

Τα 12 αυτά εκατ. ευρώ δόθηκαν από τους βασικούς μετόχους έναντι προνομιούχων μετοχών που μπορούν να μετατραπούν οποτεδήποτε σε κοινές και που υποχρεωτικά προβλέπεται να μετατραπούν σε κοινές μετά από πέντε χρόνια.

Το καλό για τη μετοχική μειοψηφία είναι πως η τιμή διάθεσης των νέων τίτλων ανέρχεται στο 0,70 ευρώ, όταν στο ταμπλό του ΧΑ η μετοχή διαπραγματευόταν στo 0,119 ευρώ.

Το κακό ωστόσο είναι πως μετά και από αυτήn την απόφαση της ΓΣ, υπάρχουν συνολικά 71.805.412 προνομιούχες μετοχές που το αργότερο σε μια πενταετία από σήμερα θα μετατραπούν σε κοινές (θα προστεθούν στις ήδη υπάρχουσες 48.184.910) και έτσι το ποσοστό του βασικού μετόχου θα ανεβεί σε πολύ υψηλά επίπεδα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v