Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 4 2015

Τα... παράδοξα του sell-off στο Χρηματιστήριο

Τα... παράδοξα του sell-off στο Χρηματιστήριο

Σχεδόν 30 μετοχές σημείωσαν νέα χαμηλά ενός έτους κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, με πολλές από τις μετοχές να είναι από την υψηλή κεφαλαιοποίηση.

Σε κάποιες περιπτώσεις, βέβαια, αυτή η βουτιά σημειώθηκε με ελάχιστες συναλλαγές, δείχνοντας και το βάθος της αγοράς, όπως στην περίπτωση των Λύκος, Creta Farms, EKTEΡ, Δρομέας, Quest, Υγεία, MLS, MIG, Profile και Πλαίσιο.

Για τα blue chips, ΟΤΕ, ΕΧΑΕ, ΜΕΤΚΑ, Aegean Airlines, ΟΠΑΠ, ΕΛ.ΠΕ., Jumbo, Grivalia Properties, ΟΛΠ και Τιτάν σημείωσαν νέες χαμηλότερες τιμές.

Από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση ξεχώρισαν η ΕΥΑΘ, η Σαράντης και η Centric.

Σε ό,τι αφορά την υψηλή κεφαλαιοποίηση, οι τίτλοι του ΟΠΑΠ και του ΟΤΕ σημείωσαν 5,65 ευρώ και 5,75 ευρώ αντίστοιχα νέα χαμηλά, ωστόσο η πορεία τους στο τέλος της συνεδρίασης δεν ήταν εφάμιλλη. Ειδικά στον τίτλο του ΟΤΕ πραγματοποιήθηκε σχεδόν το 1/3 των συναλλαγών.

Η Aegean Airlines, παρότι βρέθηκε στα επίπεδα των 5,65 ευρώ, ήταν η μόνη μετοχή (από τον Large Cap) που τελικά εμφάνισε και θετικό πρόσημο μέσα στη συνεδρίαση.

Για τις Μέτκα και Μυτιληναίος, η «κατηφόρα» σταμάτησε στα 6,60 και 4,09 ευρώ αντίστοιχα.

Για την Τράπεζα της Ελλάδος, η τιμή των 6,90 ευρώ που σημειώθηκε χθες αποτελεί και ιστορικό χαμηλό, με αυξημένες μάλιστα συναλλαγές της τάξεως των 100 χιλ. ευρώ...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v