Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 10 2015

Οι διαβασμένοι ξένοι και οι ευκαιρίες arbitrage

Οι διαβασμένοι ξένοι και οι ευκαιρίες arbitrage

Κερδισμένοι από τη βίαιη αναπροσαρμογή θέσεων που προκάλεσε η επαναλειτουργία του ΧΑ βγήκαν όσοι ξένοι είχαν μελετήσει τα νούμερα και πόνταραν σε υπερβολές, λόγω της μακράς αργίας.

Όπως φάνηκε από τις συνεδριάσεις της περασμένης εβδομάδας, οι μεγαλύτερες ευκαιρίες arbitrage προέκυψαν στις μετοχές εταιρειών με γερό ταμείο.

Η πιο χαρακτηριστική περίπτωση ήταν αυτή του ΟΠΑΠ. Η τιμή της μετοχής του οργανισμού, λόγω και της μετάθεσης των VLTs, υποχώρησε ως τα 5,65 ευρώ (νέο χαμηλό 52 εβδομάδων), τη στιγμή που διαθέτει ταμείο 264,5 εκατ. ευρώ που αντιστοιχεί σε 5,57 ευρώ ανά μετοχή.

Την Παρασκευή ο τίτλος του ΟΠΑΠ έκλεισε στα 7,30 ευρώ.

Ο τίτλος της Folli Follie υποχώρησε στα 18,5 ευρώ, τη στιγμή που η εταιρεία είχε στο τέλος του α' τριμήνου ταμείο 297,5 εκατ. ευρώ που αντιστοιχούν σε 15,55 ευρώ ανά μετοχή.

Αντίστοιχες ευκαιρίες arbitrage εμφανίστηκαν σε τίτλους όπως αυτοί των Σαράντης, Πλαστικά Κρήτης, Πλαίσιο και ΕΥΔΑΠ.

Όσοι, κυρίως ξένοι, πόνταραν σε αγελαία συμπεριφορά στην έξοδο και περίμεναν μια πτώση της τάξης του 20% με 30%, βγήκαν κερδισμένοι καθώς αγόρασαν σε ιδιαίτερα ελκυστικά επίπεδα ακόμη και με βάση τις εκτιμήσεις για πτώση των κερδών φέτος κατά 15% με 35% σε σχέση με το 2014.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v