Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 30 2002

Ξύνισαν τα...σταφύλια της Grapes

Την πρόθεση της να συγχωνεύσει την εταιρία Grapes Hellas, που δραστηριοποιείται στο χώρο των τηλεπικοινωνιών, είχε εκφράσει στους μετόχους που συμμετείχαν στη γενική συνέλευση, η διοίκηση της εισηγμένης Intersat στα τέλη Ιουνίου, γεγονός που επιβεβαίωνε σχετικό δελτίο τύπου που είχε εκδοθεί αμέσως μετά.

Το θέμα είχε σχολιαστεί τότε, καθώς η εταιρία είχε υποβάλλει στις 16 Απριλίου, αίτηση ένταξης στην ειδική νομοθεσία των ΗΠΑ περί χρεοκοπίας, που ”προστατεύει” τις εταιρίες από τους πιστωτές τους.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία αυτή, η εταιρία δεν υποχρεούται να πληρώσει άμεσα τις οφειλές της, γεγονός που πραγματοποιείται μέσω ειδικής δικαστικής ρύθμισης. Ταυτόχρονα, δεν μπορεί να πωλήσει ή να μεταβιβάσει αυτοβούλως και χωρίς την έγκριση του δικαστηρίου, περιουσιακά στοιχεία (όπως για παράδειγμα μια θυγατρική εταιρία).

Εως τώρα η εισηγμένη εταιρία δεν έχει προβεί σε καμία ανακοίνωση και οι χρηματιστηριακές αρχές δεν προέβησαν σε σχετική επερώτηση. Ωστόσο στις 28 Αυγούστου το δικαστήριο των ΗΠΑ ενέκρινε το σχέδιο αναδιοργάνωσης της Grapes, χωρίς αναφορές σε πώληση θυγατρικών...

Τι θα γίνει τώρα; Μήπως θα ξεχαστεί το θέμα και όλοι θα δείχνουν ικανοποιημένοι;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v