Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 30 2007

Καπνός στη… Σοφοκλέους

Τρομαγμένος από τις φωτιές και τις… ασύμμετρες απειλές που αποκάλυψε ο στρατηγός... Πολύδωρας, επιστρέφει επί των επάλξεων ο Χαμαιλέων και βρίσκει μια Σοφοκλέους… αλλιώτικη από αυτήν που άφησε προ των διακοπών του.

Η αγορά εμφανίζεται πολύ πιο ”μαζεμένη” σε ό,τι αφορά την προθυμία αποδοχής... υψιπετών αποτιμήσεων, υπό τη σκιά του φόβου που εξακολουθεί να υπάρχει στο εξωτερικό αλλά και του σεναρίου να μην προκύψει αυτοδύναμη μονοκομματική κυβέρνηση από τις εκλογές-εξπρές της 16ης Σεπτεμβρίου.

Έτσι κι αλλιώς οι επικείμενες εκλογές αλλά και το ασταθές διεθνές περιβάλλον φαίνεται ότι ”παγώνουν” το κλίμα σε ό,τι αφορά την πραγματοποίηση σημαντικών deals στο αμέσως προσεχές διάστημα του Σεπτεμβρίου.

Όλη η αγορά φαίνεται να παρακολουθεί το τι θα κάνει η… MIG του κ. Ανδρέα Βγενόπουλου και σχεδόν... τίποτε άλλο στο μέτωπο των επιχειρηματικών συμφωνιών!

Ενθαρρυντικά, από την άλλη πλευρά, είναι τα αποτελέσματα εξαμήνου που ως τώρα ανακοινώνονται, ικανοποιώντας τους επενδυτές, εγχώριους και ξένους.

Tα κέρδη-ρεκόρ των εταιριών της Μarfin, oι επιδόσεις της ΔΕΗ (ανέτρεψε το κλίμα των προηγούμενων τριμήνων, έστω και με λογιστικό τρόπο) αλλά και της Cosmote (που φαίνεται ότι δεν τα πάει καθόλου άσχημα στην αξιοποίηση της αλυσίδας Γερμανός) επισημαίνονται ως παραδείγματα θετικών εκπλήξεων, χωρίς βεβαίως να είναι τα μόνα.

Κι από την άλλη, είναι βέβαιο ότι μεσοχρόνια η γενική κατεύθυνση των συγχωνεύσεων και εξαγορών στον ελληνικό επιχειρηματικό χώρο ΔΕΝ αλλάζει, ούτε για τον ιδιωτικό αλλά ούτε και για τον κρατικό τομέα.

Υπομονή και προσοχή λοιπόν…

Κι ο ουρανός στο Χ.Α. δεν θα αργήσει να καθαρίσει από τον... καπνό που προσωρινά τον σκεπάζει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v