Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 18 2015

Η ΑΤΕ, η ERGO και το σίριαλ που συνεχίζεται...

Η ΑΤΕ, η ERGO και το σίριαλ που συνεχίζεται...

Συνεχίζεται το σίριαλ του ιδιοκτησιακού καθεστώτος για την ΑΤΕ Ασφαλιστική, καθώς δεκαπέντε περίπου μήνες μετά την υπογραφή «μνημονίου κατανόησης» (MoU) δεν έχει προχωρήσει η εξαγορά της εταιρείας από τον Όμιλο ERGO.

Κύκλοι προσκείμενοι στην ΑΤΕ παραδέχονται πως η όλη αβεβαιότητα... δεν βοηθάει την εταιρεία, ιδιαίτερα σε μια δύσκολη συγκυρία όπως η τρέχουσα και περιγράφουν την ύπαρξη κάποιου «υπάρχοντος εκνευρισμού» εξαιτίας αυτής της χαρακτηριστικής καθυστέρησης.

«Πέρασαν περίπου δύο χρόνια από την αρχή της διαδικασίας και πάνω από δώδεκα μήνες από το MoU. Ακόμη και το όποιο πρόβλημα σχετικά με τη θυγατρική μας στη Ρουμανία που λέγεται ότι είχε ανακύψει, έχει επιλυθεί εδώ και καιρό», αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

Από την άλλη πλευρά όμως, δηλώνουν ευτυχείς επειδή «έχουμε καταφέρει δύο πολύ σημαντικά πράγματα: Πρώτον, να δρομολογήσουμε έτσι τα πράγματα ώστε να μη χρειαστούμε πρόσθετα εποπτικά κεφάλαια ενόψει του καθεστώτος Solvency II που θα ισχύσει από την αρχή του νέου έτους και δεύτερον, να σημειώνουμε ικανοποιητική κερδοφορία που ενισχύει την καθαρή μας θέση».

Μετά απ' όλα αυτά, δεν είναι τυχαίο ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα αυξάνονται οι φωνές μέσα στην εταιρεία που ζητούν τη χάραξη στρατηγικής αυτόνομης πορείας και ανάπτυξης από την 1η Ιανουαρίου, χωρίς να συνυπολογίζεται το ενδεχόμενο σύμπραξης με την Ergo Hellas.

Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν και ορισμένοι που θεωρούν πως το deal είναι πολύ πιθανόν να κλείσει μετά την ολοκλήρωση της επανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και όλα τα πράγματα να πάρουν τον δρόμο τους.

Σε κάθε περίπτωση, οψόμεθα...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v