Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 29 2015

Το νέο στοίχημα των ΕΛΠΕ στο Ιράν

Το νέο στοίχημα των ΕΛΠΕ στο Ιράν
Στην Τεχεράνη βρίσκονται από εχθές Σάββατο αντιπροσωπεία του ομίλου ΕΛ.ΠΕ. με επικεφαλής τον πρόεδρο Στάθη Τσοτσορό, συμμετέχοντας στην επιχειρηματική ομάδα που συνοδεύει τον υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Χώρα.

Όπως μαθαίνουμε, η διοίκηση του ομίλου υπολογίζει ιδιαίτερα στην οριστική λήξη του εμπάργκο προς το Ιράν, καθώς θα επιτρέψει να ανοίξουν εκ νέου οι κάνουλες για την τροφοδοσία των διυλιστηρίων με ιρανικό πετρέλαιο.

Όπως λένε οι γνωρίζοντες, με την τροφοδοσία του συγκεκριμένου αργού, τα διυλιστήρια του ομίλου πετυχαίνουν τις καλύτερες επιδόσεις, βελτιώνοντας έτσι σημαντικά τα περιθώρια διύλισης, που είναι και το κυριότερο έσοδο του ομίλου.

Σημειώνεται ότι μέχρι την έναρξη του εμπάργκο, τα διυλιστήρια του ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια (Ασπρόπυργος, Θεσσαλονίκη, Ελευσίνα) κάλυπταν έως και το 30% των αναγκών τους με ιρανικό αργό.

Όπως δε επεσήμανε ο διευθύνων σύμβουλος Γρηγόρης Σεργιούλης, οι συζητήσεις με τη διοίκηση της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας NIOC και με την ηγεσία του Υπουργείου Πετρελαίου της χώρας, θα θέσουν τις βάσεις για μια αμοιβαίως επωφελή συνεργασία των δύο πλευρών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v