Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 6 2007

IMPERIO: Η δεύτερη ”ματιά” αναιρεί την... πρώτη

Με την πρώτη ματιά, η εξαμηνιαία λογιστική κατάσταση της Imperio θυμίζει τις ”παλιές καλές μέρες”, όταν επί ιδιοκτησίας του αείμνηστου Χρ. Χριστολένη η εισηγμένη είχε μηδέν δάνεια, υπερβάλλουσα ρευστότητα και κέρδη αρκετών εκατομμυρίων ευρώ.

Επί νέου ιδιοκτησιακού καθεστώτος όλα τα παραπάνω φαίνονταν ”ανάμνηση παλιά, κίτρινο γράμμα στο συρτάρι” που θα έλεγε κι ο Πάριος…

Μέχρις ότου η εισηγμένη στο εξάμηνο εμφάνισε καθαρά κέρδη 3 εκατ. ευρώ!

Σας προειδοποιήσαμε βέβαια στην αρχή του σχολίου: ”Με μια πρώτη ματιά”.

Γιατί με τη... δεύτερη ματιά διαπιστώνουμε ότι το EBITDA του εξαμήνου ήταν μόλις 215 χιλιάδες ευρώ.

Kι ότι τo θετικό αποτέλεσμα στην ”τελευταία γραμμή” της λογιστικής κατάστασης οφείλεται αποκλειστικά στα έκτακτα κέρδη ύψους 3,8 εκατ. που προέκυψαν από την πώληση της θυγατρικής Silk (ουσιαστικά ενός ακινήτου)!

Δηλαδή, χωρίς τη συμβολή του έκτακτου παράγοντα, το αποτέλεσμα θα ήταν... ζημιογόνο.

Το άκρως ενδιαφέρον όμως είναι ότι η συγκεκριμένη εταιρία, με αυτό το EBITDA εξαμήνου, που θυμίζει επιτυχημένο... περίπτερο σε κεντρικό σημείο της Αθήνας, διαπραγματεύεται στο Χ.Α. με κεφαλαιοποίηση της τάξης των 61 εκατ. ευρώ!

Υπάρχει βέβαια, θα αντιτείνουν ορισμένοι, η επικείμενη απορρόφηση δύο άλλων εταιριών από την οποία υποτίθεται ότι θα προκύψουν μεγάλες συνέργιες.

Ωστόσο, η απορρόφηση αυτή δεν θα γίνει... ”τζάμπα”. Θα εκδοθούν μερικά ακόμη εκατ. μετοχές και η κεφαλαιοποίηση μετά τη συγχώνευση θα αναρριχηθεί στα... 80,3 εκατ. ευρώ.

Εμείς τι άλλο να πούμε.

Απλώς επισημαίνουμε ότι σήμερα διαπραγματεύονται στη Σοφοκλέους εταιρίες που έχουν σαφώς χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση, παρότι στο εξάμηνο σημείωσαν λειτουργικά κέρδη κάποιων εκατ. ευρώ, χωρίς να ποντάρουν σε μελλοντικές και αβέβαιες συνέργιες…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v