Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 17 2015

Η αρχαιολογία, το ιχθυοτροφείο και οι καθυστερήσεις στην Ιονία Οδό

Η αρχαιολογία, το ιχθυοτροφείο και οι καθυστερήσεις στην Ιονία Οδό

Σχεδόν η μισή Ιονία Οδός (το τμήμα λίγο μετά το Αντίρριο μέχρι και μετά την Αμφιλοχία) θα μπορούσε να παραδοθεί σε κυκλοφορία, αλλά εξαιτίας της αρχαιολογίας και ενός ιχθυοτροφείου, η ταλαιπωρία των οδηγών συνεχίζεται. Στην περίπτωση της αρχαιολογίας, μάλιστα, οι εργασίες κοντά στο Αγρίνιο βρίσκονται σε εξέλιξη εδώ και τρία (!) χρόνια, με άγνωστη ημερομηνία ολοκλήρωσης.

Μηχανικοί που ασχολούνται με το έργο υποστηρίζουν πως η κοινοπραξία που έχει αναλάβει την κατασκευή και διαχείριση του οδικού άξονα είχε ζητήσει σαφές χρονοδιάγραμμα, ώστε να κατασκευάσει παράκαμψη αν υπάρξει καθυστέρηση.

Τότε η αρχαιολογική υπηρεσία είχε ενημερώσει πως «τελειώνει σύντομα», αλλά οι κατασκευαστές ακόμα περιμένουν…

Αντίστοιχα είναι τα προβλήματα και σε άλλα τμήματα των οδικών αξόνων. Σε συνδυασμό με το πάγωμα ορισμένων εργοταξίων το καλοκαίρι, έχει δημιουργηθεί πιεστική κατάσταση στους εργολάβους, που προσπαθούν να επιταχύνουν τις εργασίες στο πλαίσιο συμφωνίας με την Κομισιόν.

Γι’ αυτό και πολλοί δυσκολεύονται να κατανοήσουν την εμμονή του υπουργείου Υποδομών στον τεμαχισμό του άξονα Πάτρα-Πύργος σε 8-9 τμήματα!

Οι πλέον τολμηροί εξ αυτών στοιχηματίζουν πως τα έργα θα καθυστερήσουν, αν και η ηγεσία του υπουργείου έχει ανακοινώσει πως η πρώτη δημοπράτηση θα γίνει μέσα στον Δεκέμβριο.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v