Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 18 2007

H Forthnet και η τρικυμία στις… Κυκλάδες!

Περίπου 580.000 μετοχές της Forthnet έχει πουλήσει το Cycladic Catalyst Master Fund, του κ. Δημήτρη Γουλανδρή, στο διάστημα από τον Ιούλιο μέχρι τώρα, με τον κύριο όγκο των πωλήσεων να λαμβάνει χώρα προ 10ημέρου όταν πουλήθηκαν σε μία μέρα 320.000 μετοχές.

Ο ίδιος ο κ. Γουλανδρής είναι μη εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. της εισηγμένης, οπότε κάθε συναλλαγή του fund χρεώνεται –και εμφανίζεται- στο όνομά του.

Το ερώτημα όμως είναι ΓΙΑΤΙ πουλάει, όταν είναι γνωστό ότι η Forthnet είναι ένας από τους τελευταίους ανεξάρτητους ”παίκτες” στην αγορά τηλεπικοινωνιών και αρκετοί στοιχηματίζουν ότι θα αποτελέσει στόχο κάποιου φιλόδοξου επενδυτή.

Η φημολογία έφερε γνωστούς ομίλους να ενδιαφέρονται, λιγότερο ή περισσότερο εκ του… μακρόθεν, τουλάχιστον προς ώρας, για την εταιρία. Οι φήμες ίσως είναι λίγο υπερβολικές, η στήλη όμως είναι σε θέση να γνωρίζει ότι ”επαφές” όντως υπάρχουν με αρκετούς ενδιαφερομένους (μεταξύ των οποίων πάντως ΔΕΝ συγκαταλέγεται η... Cosmote!).

Γιατί λοιπόν… βιάζεται ο κ. Γουλανδρής, όταν βλέπει κιόλας ότι παρά τις σημαντικές πωλήσεις η τιμή δεν πιέζεται ιδιαίτερα;

Φήμες από την πλευρά επενδυτικών κύκλων του εξωτερικού επιμένουν ότι η γνωστή… τρικυμία στις ξένες αγορές, τους τελευταίους μήνες, ”έπιασε” και τις… Κυκλάδες, κάνοντας λογοπαίγνιο με το όνομα του fund, το οποίο αναγκάστηκε να ρευστοποιήσει κάποιες θέσεις.

Όρκο περί αυτού βεβαίως δεν παίρνουμε, καθώς η διασταύρωση τέτοιου είδους στοιχείων στα hedge funds είναι δύσκολη υπόθεση.

Κι από την πλευρά της Forthnet αρνούνται να συζητήσουν την ουσία αυτού του θέματος, επιμένοντας σε γενικότητες όπως ότι ”όλοι οι θεσμικοί κάνουν κινήσεις αγοράς και πώλησης, ανάλογα με τη στρατηγική τους”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v