Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 17 2007

Σοφοκλέους: Η… μεθεπόμενη μέρα!

Χωρίς το ”άγχος” της μη αυτοδυναμίας εφεξής η Σοφοκλέους, καθώς αυτό το ενδεχόμενο κυρίως απεύχονταν οι διάφοροι παράγοντες εντός αλλά και εκτός συνόρων.

”Βολικό” για την αγορά και το γεγονός ότι δεν άλλαξε το κυβερνών κόμμα, καθώς πολλές εταιρίες φοβούνταν πλήγμα από μια αλλαγή κυβέρνησης, με τις επακόλουθες καθυστερήσεις και παγώματα σε διαγωνισμούς και δουλειές του Δημοσίου.

Ωστόσο η πιθανότητα εκλογικής νίκης του ΠΑΣΟΚ ήταν εκ των προτέρων απομακρυσμένη.

Αυτό έδειχναν σχεδόν όλα τα μυστικά γκάλοπ (μια διαφορά της τάξεως του 3% υπέρ της Ν.Δ.) τα οποία βεβαίως μόνο… μυστικά δεν μένουν για τους παράγοντες του οικονομικού κόσμου.

Βραχυπρόθεσμα λοιπόν ξεμπερδέψαμε με τα ”εσωτερικά” μας. Πιο… μεσοπρόθεσμα όμως τι γίνεται;

Εδώ η απάντηση δεν είναι εύκολη.

Ούτε οι 153 βουλευτές είναι πολλοί, ούτε η δυσαρέσκεια του κόσμου και η στροφή προς τα αριστερά αλλά και προς τη ”λαϊκή ακροδεξιά” περνάει απαρατήρητη από τα κομματικά επιτελεία.

Κατά συνέπεια, το ερώτημα αν η Νέα Δημοκρατία θα προχωρήσει πιο τολμηρά στις μεταρρυθμίσεις που θέλει η αγορά -και οι ξένοι επενδυτές- μάλλον παραμένει… ανοιχτό!

Οι ”καυτές πατάτες” είναι πολλές, από την Παιδεία μέχρι το Ασφαλιστικό κι από την απελευθέρωση κλειστών επαγγελμάτων μέχρι τη μονιμότητα στο Δημόσιο και τις παραφυάδες του…

Και βεβαίως υπάρχει το πάντα φλέγον θέμα των αποκρατικοποιήσεων…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v