Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 16 2016

Τράπεζες: Οι προβλέψεις του 2015 και το σκανάρισμα των ξένων

Τράπεζες: Οι προβλέψεις του 2015 και το σκανάρισμα των ξένων

Τράπεζες – ξένοι επενδυτές: Ως τα μέσα του επόμενου μήνα αναμένεται να παρελάσουν από την Αθήνα όλα σχεδόν τα ξένα funds που έχουν αξιοσημείωτες θέσεις στις τράπεζες.

Στο επίκεντρο των επαφών τους με τις διοικήσεις αναμένεται να βρεθούν η πορεία της διαπραγμάτευσης κυβέρνησης – θεσμών, οι εκτιμήσεις για το πώς θα κινηθεί η οικονομία και βέβαια οι στόχοι των τραπεζών για επάνοδο σε κερδοφορία.

Οι ξένοι θα σκανάρουν τα νούμερα υπό το πρίσμα των εκτιμήσεων για τις πολιτικές και μακροοικονομικές εξελίξεις.

Ως εκ τούτου, οι τραπεζίτες επιθυμούν η διαπραγμάτευση για το ασφαλιστικό και την πρώτη αξιολόγηση να κυλήσει όσο το δυνατόν πιο ομαλά.

Ακόμη και αν δεν διαφανεί πλαίσιο λύσης ως τα μέσα Φεβρουαρίου....

 

Τράπεζες-προβλέψεις δ' τριμήνου: Μέσα στο επόμενο διάστημα θα αποφασίσουν οι τράπεζες (Πειραιώς και Alpha) που δεν έχουν πάρει το σύνολο της προσαρμογής που προέκυψε από την αξιολόγηση ποιότητας στοιχείων ενεργητικού του καλοκαιριού (Asset Quality Review) τι θα κάνουν στο δ' τρίμηνο του 2015.

Αν πάρουν, δηλαδή, το σύνολο των υπολειπόμενων προβλέψεων ή μέρος τους.

Με δεδομένο πάντως ότι όλες οι τράπεζες επικοινωνούν στους επενδυτές τους ως βασικό στόχο για την τρέχουσα χρήση τη μείωση των προβλέψεων και την επάνοδο στην κερδοφορία, το πιθανότερο είναι ότι οι εναπομείνασες προβλέψεις θα ληφθούν στο δ' τρίμηνο του 2015.

Σημειώνεται ότι η Πειραιώς πήρε ως την 30η Σεπτεμβρίου το 60% της προσαρμογής για το AQR και η Alpha το 80%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v