Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 27 2016

H περίφημη AMK της Nexans Hellas και η άνοδος του πήχη

H περίφημη AMK της Nexans Hellas και η άνοδος του πήχη

Ξεκινά λοιπόν η περίφημη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Nexans Hellas (ύψους 21,08 εκατ. ευρώ και σε τιμή διάθεσης υψηλότερη από την τρέχουσα χρηματιστηριακή), που προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις της μειοψηφίας.

Η ουσία είναι πως τα κεφάλαια που θα αντληθούν (το πιθανότερο είναι πως θα συμμετάσχει μόνο ο βασικός μέτοχος) θα μηδενίσουν τις δανειακές υποχρεώσεις της εισηγμένης, μειώνοντας μεν τα ποσοστά της μειοψηφίας, αλλά και μηδενίζοντας τους χρεωστικούς τόκους.

Αυτός άλλωστε ίσως να είναι και ένας από τους λόγους για τους οποίους η διοίκηση του ομίλου εκτιμά πως το προ φόρων αποτέλεσμα του 2016 θα είναι μεγαλύτερο από το αντίστοιχο περυσινό.

Ειδικότερα, η διοίκηση της εταιρείας θεωρεί το περιβάλλον στο εξωτερικό ασταθές, ενώ για την Ελλάδα σημειώνει:

«Εκτιμάται ότι η πτώση που ήδη έχει παρουσιάσει η εγχώρια κατασκευαστική δραστηριότητα καθώς και ενδεχόμενη καθυστέρηση υλοποίησης έργων υποδομής από τους οργανισμούς κοινής ωφελείας (ΔΕΗ - ΟΤΕ) θα επιδράσουν αρνητικά στη δραστηριότητα της εταιρείας. Εντούτοις, η Nexans Hellas θα προσπαθήσει να εκμεταλλευθεί τυχόν ευκαιρίες που θα δημιουργηθούν και να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες που υπάρχουν».

Και σε άλλο σημείο του ενημερωτικού δελτίου, η διοίκηση αναφέρει: «Παρά τις δυσμενείς επιπτώσεις των κεφαλαιακών ελέγχων στην οικονομία το β' εξάμηνο του 2015, η εταιρεία εκτιμά ότι τα συνολικά αποτελέσματα προ φόρων του 2015 αναμένεται να παρουσιάσουν βελτίωση σε σχέση με τα αποτελέσματα του 2014.

Τέλος, παρά το δυσμενές μακροοικονομικό περιβάλλον, η εταιρεία εκτιμά ότι τα συνολικά αποτελέσματα προ φόρων του 2016 θα παρουσιάσουν βελτίωση σε σχέση με τα αποτελέσματα του 2015.

Επισημαίνεται όμως ότι η συγκεκριμένη εκτίμηση είναι δυνατό να επηρεαστεί ουσιωδώς από τυχόν απρόβλεπτες δυσμενείς εξελίξεις από το πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον στις αγορές που απευθύνεται η εταιρεία».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v