Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 28 2007

Το ETF του 20άρη, οι Έλληνες και η BNP

Σκληρή μάχη προβλέπεται να δοθεί για το πρώτο Διαπραγματεύσιμο Αμοιβαίο Κεφάλαιο –ETF όπως είναι διεθνώς γνωστά– του Χ.Α. το οποίο θα βγει με δείκτη αναφοράς τον FTSE/ASE-20.

H προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το ETF επί του 20άρη λήγει στις 12 Οκτωβρίου 2007 και ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον οι Διεθνική, EFG Eurobank και Alpha AEΔΑΚ, καθώς και ο γαλλικός χρηματοοικονομικός όμιλος BNP.

Σημειώνεται ότι τα ETFs σε αντίθεση με τα Αμοιβαία θα έχουν τη δυνατότητα να ακολουθούν πιστά τη στάθμιση των δεικτών αναφοράς τους. Έτσι, ενώ ένα Αμοιβαίο Μετοχικό Εσωτερικού (με δείκτη αναφοράς τον 20άρη) δεν μπορεί να επενδύσει πάνω από το 10% του υπό διαχείριση ενεργητικού του στην Εθνική, το ETF επί του 20άρη θα έχει τη δυνατότητα να επενδύει έως το 21,2% και επομένως να ακολουθεί τις αποδόσεις του δείκτη αναφοράς του.

Η διαχείριση των ETFs δεν θα είναι εντελώς παθητική ακολουθώντας σε τοποθετήσεις το ποσοστό στάθμισης των μετοχών στους δείκτες, αλλά θα μπορεί να αυξομειώνεται με ”σκληρές πειθαρχίες”, ενώ θα μπορούν να είναι επενδεδυμένα σε μετοχές με μέσο ποσοστό 90%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v