Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 9 2016

Mega: Κάποιοι πρέπει να βάλουν το χέρι στην τσέπη...

Mega: Κάποιοι πρέπει να βάλουν το χέρι στην τσέπη...

Με βάση τις αναθεωρημένες λογιστικές καταστάσεις του εννεαμήνου του 2015, η «τρύπα» του κεφαλαίου κίνησης του Mega Channel (Τηλέτυπος) για το επόμενο δωδεκάμηνο ανέρχεται στα 110,2 εκατ. ευρώ, χωρίς να υπολογίζεται το όποιο ποσό απαιτηθεί για το τίμημα της απαιτούμενης τηλεοπτικής άδειας.

Πώς σκέφτεται να αντιμετωπίσει την κατάσταση η διοίκηση του καναλιού;

Πρώτα απ' όλα μέσα από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 15,1 εκατ. ευρώ, που έχει ψηφιστεί μεν από πέρυσι αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα (προφανώς κανείς δεν ολοκληρώνει μια τέτοια διαδικασία πριν ξεκαθαρίσει το τοπίο για το τι μέλλει γενέσθαι στα τηλεοπτικά πράγματα).

Και δεύτερον (και κυριότερο) μέσα από τη χρονική αναδιάρθρωση του ομολογιακού δανείου ύψους 88,2 εκατ. ευρώ, που κατέστη ληξιπρόθεσμο.

Σύμφωνα μάλιστα με την ίδια τη διοίκηση της Τηλέτυπος: «Η εταιρεία, στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης του οµολογιακού της δανείου, έχει εξασφαλίσει την άποψη ανεξάρτητου οικονοµικού συµβούλου επί του στρατηγικού σχεδιασµού που έχει εκπονήσει και µε βάση αυτό, οι οµολογιούχοι διαµόρφωσαν πρόταση αναδιάρθρωσης του οµολογιακού δανείου, ήδη από την 25η Σεπτεµβρίου 2015.

Η εν λόγω πρόταση προβλέπει πρόγραµµα αποπληρωµής µέχρι το 2021 και η υλοποίησή της έχει ξεκινήσει από την 28η ∆εκεµβρίου 2015, µε την καταβολή από την εταιρεία της πρώτης δόσης, σύµφωνα µε τον νέο προτεινόµενο από τους οµολογιούχους πρόγραµµα αποπληρωµής».

Το σίγουρο πάντως είναι πως οι (παλαιοί ή και νέοι) μέτοχοι πρέπει να βάλουν το χέρι στην τσέπη καθώς με βάση τα στοιχεία της 30ής Σεπτεμβρίου του 2015, τα ίδια κεφάλαια ήταν αρνητικά (-5,8 εκατ. ευρώ) και ο καθαρός δανεισμός ανερχόταν στο καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 112 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v