Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 25 2016

Σφηνάκια για Alpha και τα αποθεματικά της Eurobank

Σφηνάκια για Alpha και τα αποθεματικά της Eurobank

Eurobank - αφορολόγητα αποθεματικά: Η Eurobank είναι η τράπεζα που κέρδισε την υπόθεση στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την αναδρομική φορολόγηση των αποθεματικών της, που επιβλήθηκε επί εποχής Αλογοσκούφη στο υπουργείο Οικονομικών.

Ειδικότερα, το ΣτΕ με απόφαση του Β' Τμήματος έκρινε ότι η διάταξη του άρθρου 8 του νόμου 3513/2006 ήταν αντισυνταγματική καθώς επέβαλε αναδρομική φορολόγηση αποθεματικών.

Έτσι, η εφορία θα πρέπει να επιστρέψει στη Eurobank 54,5 εκατ. ευρώ. Και επειδή λεφτά ΔΕΝ υπάρχουν, προφανώς η απαίτηση της τράπεζας θα συμψηφισθεί, εφόσον κάποια στιγμή εμφανισθούν κέρδη πριν από φόρους.

ΥΓ. Ακόμη μεγαλύτερο ποσό από τη Eurobank διεκδικεί η Εθνική, η υπόθεση της οποίας δεν έχει εκδικασθεί από το ΣτΕ.

 

Alpha Bank: Εντυπωσιακή συγκέντρωση εμφανίζει ο τίτλος της Alpha Bank με στοιχεία τέλος Ιανουαρίου.

Το 85% (σ.σ. 1,16 δισ. μετοχές) του μετοχικού της κεφαλαίου που βρίσκεται σε ελεύθερη διασπορά (χωρίς να υπολογίζεται δηλαδή το 11% του ΤΧΣ) κατεχόταν από 175 επενδυτές, που έχουν όλοι τους θέση μεγαλύτερη του 1 εκατ. μετοχών.

Στον αντίποδα, περίπου 125 χιλ. επενδυτές κατείχαν στις 29/1 ως 10 χιλ. μετοχές Alpha, ελέγχοντας, όμως, μόλις το 1,78% του free float.

Οι ξένοι θεσμικοί επενδυτές κατείχαν, κατά την ίδια ημερομηνία, το 81% των μετοχών, οι εγχώριοι θεσμικοί το 4%, το ΤΧΣ το 11%, ενώ, τέλος, φυσικά και νομικά πρόσωπα κατείχαν το 4%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v