Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 9 2007

Elmec: Πού πήγαν τα ακίνητα;

Mε... ”μείον δύο” ακίνητα παραλαμβάνουν τελικά την Elmec Sport τα ΚΑΕ. Δυστυχώς, όμως, δεν γνωρίζουμε... ποια είναι αυτά!

Στο περιθώριο του deal ΚΑΕ - Elmec Sport και μέσω της επίσημης ανακοίνωσης που εξέδωσε για το θέμα αυτό η Elmec Sport την Παρασκευή, μάθαμε... αιφνιδίως ότι ”ο όμιλος Λασκαρίδη με την πώληση δύο περιφερειακών ακινήτων στην Ελλάδα και στη Ρουμανία ενίσχυσε σημαντικά την κεφαλαιακή δομή του ομίλου”.

Εξ όσων γνωρίζουμε, όμως, η Elmec Sport επί της βραχείας εποχής Λασκαρίδη δεν είχε ανακοινώσει απολύτως καμία πώληση λειτουργικού ή ”περιφερειακού” ακινήτου.

Ως εκ τούτου προσπαθήσαμε να μάθουμε ποια ήταν αυτά τα ακίνητα, η πώληση των οποίων γνωστοποιήθηκε στο... ”και πέντε” του deal, σε ποια τιμή πουλήθηκαν, αν υπήρξαν υπεραξίες, κατά πόσο τα κεφάλαια από την πώληση ενίσχυσαν την κεφαλαιακή δομή του ομίλου και εν τέλει ΠΟΤΕ έγιναν οι πωλήσεις των ακινήτων.

Φανταζόμαστε ότι οι πωλήσεις ακινήτων θα ενδιέφεραν το επενδυτικό κοινό σε κάθε περίπτωση, πόσο μάλλον μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας με τα ΚΑΕ, γι’ αυτό και ρωτήσαμε.

Απάντηση όμως, όλως περιέργως, ΔΕΝ λάβαμε.

Απαριθμώντας πάντως τα γνωστά περιουσιακά στοιχεία του ομίλου Elmec Sport στη Ρουμανία, έχουμε: α) ένα κεντρικό ακίνητο στο Βουκουρέστι που προορίζεται για πολυκατάστημα, β) ένα οικόπεδο 15.000 τ.μ., στο οποίο θα γίνονταν αποθηκευτικοί και διοικητικοί χώροι για την Elmec Ρουμανίας και γ) την επένδυση για την απόκτηση ποσοστού 40% στο υπό ανέγερση Craiova Mall.

Για την επένδυση αυτή, τον Ιούνιο του 2007, η τότε διοίκηση της Elmec Sport ανέφερε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο πώλησης με στόχο την επίτευξη σημαντικών υπεραξιών, αλλά μετά το διέψευσε.

Όσον αφορά στην Ελλάδα, εκτός από κτίρια γραφείων, αποθηκών και καταστημάτων, η εταιρία διαθέτει ανενεργό και το ακίνητο του πρώην ΜΙΝΙΟΝ.

Ποια ήταν αυτά που πουλήθηκαν; Μήπως θα πρέπει να ενημερώσει η καλή εταιρία;

Ή μήπως πρέπει να ρίξουμε τα... χαρτιά για να το μάθουμε;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v