Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 17 2016

Eurobank: Προσφυγή στη δικαιοσύνη για τους ανώνυμους «ακτιβιστές»

Eurobank: Προσφυγή στη δικαιοσύνη για τους ανώνυμους «ακτιβιστές»

Σε νομικές ενέργειες (μηνύσεις και αγωγές) προτίθενται να προχωρήσουν η Τράπεζα Eurobank και στελέχη της, σε σχέση με μια καινοφανή υπόθεση καταγγελίας που εκτυλίσσεται το τελευταίο διάστημα, καθώς θεωρούν τα όσα αναφέρονται εξόχως συκοφαντικά.

Η καταγγελία αφορά στη δανειοδότηση της εταιρίας Νίκας κατά τα τελευταία χρόνια, υποστηρίζει ότι υπήρξαν «παράνομες τραπεζικές πρακτικές», αλλά δεν έχει τη μορφή αγωγής ή μηνυτήριας αναφοράς, ούτε υπογράφεται από κάποιους.

Ο μόνος που εμφανίζεται προς το παρόν είναι ο πληρεξούσιος δικηγόρος, ο οποίος επικαλείται μια ομάδα «ακτιβιστών μετόχων και πελατών» της Eurobank, που κινούνται, όπως λέει, όχι για να διεκδικήσουν κάποιου είδους αποζημίωση αλλά με γνώμονα την τάξη, τη νομιμότητα, τη βελτίωση της κεφαλαιαγοράς και άλλα παρεμφερή.

Επίσης καινοφανές είναι το γεγονός ότι αυτή η γραπτή καταγγελία εμφανίζεται να έχει πάει όχι μόνον σε διάφορες Αρχές αλλά και στους ανταγωνιστές της... Nίκας (στην αγορά αλλαντικών), ενόσω η τελευταία βρίσκεται σε φάση αναδιάρθρωσης και αλλαγής μετοχικού ελέγχου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της στήλης, η τράπεζα ετοιμάζεται να κινηθεί νομικά κατά του δικηγόρου αλλά και κατ' αγνώστων, εκτιμώντας ότι η προσφυγή στη δικαιοσύνη είναι απαραίτητη προκειμένου να προστατευθεί η φήμη του ιδρύματος και των στελεχών του.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, προηγήθηκε εξώδικο της τράπεζας, προκειμένου να πληροφορηθεί την ταυτότητα των «ακτιβιστών» που κάνουν την καταγγελία, το οποίο όμως έμεινε αναπάντητο.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v