Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 29 2016

Σφηνάκια για Πλαστικά Θράκης, Πανγαία, ΤΧΣ και Cosco

Σφηνάκια για Πλαστικά Θράκης, Πανγαία, ΤΧΣ και Cosco

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Από τις λίγες εισηγμένες εταιρείες που σε καθεστώς capital controls μπήκαν στον κόπο να παράσχουν περισσότερα στοιχεία για το πώς είναι κατανεμημένα τα ταμειακά τους διαθέσιμα.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στις αναλυτικές οικονομικές καταστάσεις χρήσης 2015, περίπου το 37% των διαθεσίμων του ομίλου Πλαστικά Θράκης βρίσκονται διεσπαρμένα στις ελληνικές συστημικές τράπεζες.

Το υπόλοιπο βρίσκεται σε τράπεζες του εξωτερικού, οι οποίες έχουν πιστωτική διαβάθμιση μεγαλύτερη του BBB-.

ΥΓ: Κατά τη διάρκεια του 2015, η μητρική Πλαστικά Θράκης αγόρασε 665.228 ίδιες μετοχές με μέση τιμή κτήσης 1,31 ευρώ. Έτσι, στις 31.12.2015 κατείχε συνολικά 885.782 ίδιες μετοχές, με μέση τιμή κτήσης 1,13 ευρώ.

 

ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΝΓΑΙΑ: Στην αγορά δύο εμπορικών ακινήτων σε Πάτρα και Χανιά προχώρησε εντός του α' τριμήνου η εισηγμένη.

Ειδικότερα στις 11 Μαρτίου ολοκλήρωσε την αγορά από την Τράπεζα Κύπρου εμπορικού ακινήτου, συνολικής επιφάνειας περίπου 1 χιλ. τ.μ. που βρίσκεται στην Πάτρα, έναντι τιμήματος 2,48 εκατ. ευρώ.

Το ακίνητο είναι μισθωμένο στη Massimo Dutti, εταιρεία του ομίλου Inditex, με υπολειπόμενη διάρκεια μίσθωσης περίπου 10 έτη.

Στις 26 Φεβρουαρίου η Εθνική Πανγαία απέκτησε εμπορικό ακίνητο συνολικής επιφάνειας περίπου 1 χιλ. τ.μ. στα Χανιά, έναντι τιμήματος 1,82 εκατ. ευρώ.

Το ακίνητο είναι μισθωμένο στο Public, με υπολειπόμενη διάρκεια μίσθωσης περίπου 6 έτη και δικαίωμα παράτασης της μίσθωσης για 3 επιπλέον έτη.

 

ΤΧΣ: Την ώρα που συνεχίζεται η αξιολόγηση των μελών Εκτελεστικής Επιτροπής και Γενικού Συμβουλίου του ΤΧΣ, υπάρχουν μέλη που έχουν παραιτηθεί ή ετοιμάζονται να το πράξουν.

Ο Πιερ Μαριανί, λόγω φόρτου εργασίας, υπέβαλε εδώ και καιρό την παραίτησή του από το Γενικό Συμβούλιο, ενώ την επιστροφή στην πατρίδα του εξετάζει άλλο ένα μέλος του παραπάνω οργάνου, προκειμένου να αναλάβει θέση σε τράπεζα.

Προς το παρόν, πάντως, αναμένει την έγκριση καταλληλότητας από τον SSM.

 

COSCO: Αδύναμη να εκμεταλλευτεί τη στρατηγική της θέση, μεταξύ όλων των άλλων και των λιμένων της, είναι η Ελλάδα.

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τα όσα είπε χθες ο Γιάννης Δεσποτίδης, οικονομικός διευθυντής της COSCO, κατά τη διάρκεια της επίσημης έναρξης των εργασιών του Διεθνούς Διαμετακομιστικού κέντρου της ΒΑΤ στον Πειραιά, που έγινε παρουσία του υπουργού Νίκου Παππά.

Ο κ. Δεσποτίδης δεν μάσησε τα λόγια του. Μίλησε για την ανάγκη αλλαγών σε σειρά τομέων, όπως η τελωνειακή και η επιμελητηριακή νομοθεσία, ενώ κάνοντας τη σύγκριση με την Ολλανδία, είπε πως οι εισαγωγές ανέρχονται στα 500 δισ. δολ., ποσό που μεταφράζεται σε δασμούς 12,5 δισ. δολαρίων που εισπράττει η χώρα από το εμπόριο που κάνει με τρίτες χώρες.

«Βοηθήστε μας για να σας βοηθήσουμε με τη σειρά μας», είπε ο κ. Δεσποτίδης, για να συμπληρώσει: «Μπορούμε κι εμείς να κινηθούμε προς αυτή την κατεύθυνση. Χρειάζονται γρήγορες προσαρμογές. Η ελληνική δημόσια διοίκηση έχει το δυναμικό. Βούληση απαιτείται για μια νέα σελίδα δημόσιου και ιδιωτικού τομέα».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v