Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 18 2007

Μυτιληναίος: Όλα τα… σφάζουν οι φημολογίες!

Μάλλον έχει αρχίσει να ξεφεύγει η φημολογία που αναπτύσσεται γύρω από τις επόμενες κινήσεις της Μυτιληναίος.

Αν πιστεύαμε όσα φημολογούνται, θα έπρεπε -ταυτόχρονα- να μπει στην S&B με σημαντικό ποσοστό, να εξαγοράσει τη ΡΟΚΑΣ και την ίδια ώρα να εισέλθει με αξιώσεις στο μετοχικό κεφάλαιο της… ΔΕΗ.

Ωραία όλα αυτά τα σενάρια, μόνο που… δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, όπως ανέφεραν -εμφατικά κιόλας- οι συνήθως απόλυτα έγκυρες πηγές της στήλης.

Θα πείτε, και θα έχετε δίκιο, ότι αυτό δεν είναι νέο φαινόμενο. Ανέκαθεν ο συγκεκριμένος όμιλος χρησιμοποιούνταν ως ”εφαλτήριο” φημολογίας για εξαγορές, καθότι φιλόδοξος και ”επεκτατικός”.

Ωστόσο με την αύξηση του μεγέθους του (σταθερά τις τελευταίες μέρες πάνω από τα 2 δισ. ευρώ κεφαλαιοποίηση, για όσους δεν το πρόσεξαν) αυξήθηκε όπως φαίνεται και το μέγεθος των εταιριών που πλασάρονται από τους φημολογούντες περίπου ως ”κλεισμένα deals”.

Κι εκεί που ”ακουγόταν” π.χ. για την ενεργειακή θυγατρική της Δομική Κρήτης (επί μήνες έπαιξε ”με τρέλα” η μετοχή πάνω στην πλάτη της Μυτιληναίος, χωρίς βέβαια να... γίνει κάτι), φτάσαμε μέχρι και στη… ΔΕΗ!

Υ.Γ.: Όχι τίποτε άλλο, αν τύχει ποτέ και γίνει καμιά τέτοια ”επέλαση” (never say never λένε οι Αγγλοσάξονες), θα λένε οι σημερινοί φημολογούντες ότι αυτοί το... ήξεραν κι απλώς καθυστέρησε!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v