Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 24 2007

Ο ΟΤΕ και ο ”νόμος Volkswagen”

Μπορεί να πέρασε στα ”ψιλά”, αλλά η είδηση από τις Βρυξέλλες χθες έχει μεγάλη σημασία για τα ευρωπαϊκά δρώμενα της Γηραιάς Ηπείρου μας:

”Ο επονομαζόμενος ”νόμος Volkswagen”, τον οποίο εφαρμόζει η Γερμανία και ουσιαστικά αποτρέπει την εξαγορά της κορυφαίας αυτοκινητοβιομηχανίας της χώρας, κρίθηκε παράνομος από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, με αποτέλεσμα να ”ανοίξει ο δρόμος” για πλήρη εξαγορά της VW από την Porsche”.

Σύμφωνα με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου ”η Γερμανία απέτυχε να αποδείξει για ποιον λόγο είναι απαραίτητη η διατήρηση του συγκεκριμένου νόμου και με ποιον τρόπο αυτός προστατεύει τα δικαιώματα των μικρομετόχων”.

Στην ουσία καταρρίπτονται και οι τελευταίες δικαιολογίες που έδιναν έναν πλασματικό προστατευτισμό σε ευρωπαϊκές εισηγμένες που με διάφορα προσχήματα λειτουργούσαν ισοπεδωτικά για τα δικαιώματα των μικρομετόχων τους.

Τα γράφουμε αυτά ελπίζοντας να δώσουμε ένα έναυσμα στον σεβαστό κ. πρόεδρο του ΟΤΕ να ενημερωθεί ενδελεχώς για τη συγκεκριμένη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, ώστε να μη σχηματίζει αντιφατικές απόψεις ως προς την πορεία και το μέλλον του Οργανισμού, που ενδεχομένως αύριο να εκθέσουν την κυβέρνηση και να μην είναι... εφαρμόσιμες, αφού θα πρέπει να κινηθούν στο πνεύμα της απόφασης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v